2012. Szársomlyó

- Kirándulásszervező 25.02.2012. 18:11
- Norbep (gelöscht)

Sziasztok!
Valaki esetleg nem tervez Colchicum-túrát jövő hét hétvége felé?
Csatlakoznék, ha lenne lehetőség! (Hajdú-bihar és környéki indulással)

Fel!

RE: 2012. Szársomlyó

- Kirándulásszervező 25.02.2012. 23:08
- pilota | 30 Hozzászólás

Szia!

Hát, ha "csatlakozásnak" számít, hogy nem lakom messze a Szársomlyótól, akkor engem érdekelne a dolog! Úgy néztem, jövő héten a hét eleji esőzések után megint jó idő lesz!

Javítva: 25.02.2012. 23:16 | Fel!

RE: 2012. Szársomlyó

- Kirándulásszervező 03.03.2012. 20:57
- pilota | 30 Hozzászólás

Sziasztok!
Ma jó fények között, bár kissé szeles időben végigjártuk a Szársomlyó gerincet. Mivel csak hárman voltunk, plusz Balogh László vezetőnk, nyugodt tempóban mehettünk, rászánhattuk az időt mindenre, amit találtunk. Bár ahogy javul az idő, állítólag ötvenes-százas csoportok is összegyűlhetnek, mindenkinek, akinek van egy kis ráérő ideje, most tudom ajánlani a látogatást: a mészkő elég meleg már, de a Colchicumnak még van két jó hete. Most van a virágzás csúcsán, még találni második bimbót hozó példányokat. Megnéztük a szintén most virágzó illír sáfrány foltot, találtunk több tő Ceterach javorkaeanumot, a dunai (ligeti) csillagvirág még bimbós. Sajnos, a tavaly nyári szárazság jelei egyértelműek, az erdei ösvény mentén a tavaly látottakhoz képest alig fele annyi a hóvirág, kisebb, satnyább példányokkal. Csak a lenyomott avar őrzi a sok - de még így sem elég - hó nyomát....

Javítva: 03.03.2012. 21:02 | Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
0%

Látogatók
0 Fórumtag és 59 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17424 topik és 72941 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).