Csáfordi-erdő 2012 03 16

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 18.03.2012. 22:36
- xanthomelas | 123 Hozzászólás

A híres Csáfordi-erdő a Kisalföldön található a Répce mellett. Véleményem szerint az egyik legszebb hely Magyarországon, ahol valaha is jártam, főleg kora tavasszal a hatalmas fák alatt virágzó többmillió tavaszi tőzike nyílásakor. Nyáron állítólag egy sötét, csalánnal benőtt hely, ilyenkor viszont igen látogatott, főleg hétvégéken. Észak és Nyugat-Dunántúliaknak könnyen elérhető, kerítést sem kell mászni, így tegnap többszázadmagammal töltöttem el pár órát az erdőben, madárdal helyett kirándulótársaim kommunikálását hallgatva. Azért az Alcsútihoz hasonló tumultusról nincs szó és a fotózást egyáltalán nem zavarják a kirándulók. A tőzike most van teljes virágzásban mellette már megjelent a csillagvirág (Scilla vindobonenesis) és a galambvirág is. Az erdőben tájékoztató táblák vannak elhelyezve, egyikükből megtudtam, hogy a környező réteken olyan védett növények vannak, mint a szibériai nőszirom, a buglyos szegfű, a kornistárnics és többféle orhidea.

Csatolt képek:

Javítva: 19.03.2012. 01:59 | Fel!

RE: Csáfordi-erdÅ‘ 2012 03 16

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 18.03.2012. 22:41
- Harka | 2.868 Hozzászólás

Huhh, igen jó kis hely lehet. Van még mit felfedeznem magamnak!

Javítva: 18.03.2012. 22:41 | Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 109 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).