|
|
Rajta vagyok az ügyön!
A hídőröket már két hónapja elővettük, csak aztán a nagy értekezés végére elfelejtettem őket a helyükre rakni:Alisma (=Alisma gramineum).
A többi hibás határozással kapcsolatban mielőtt átpakolom a képeket, kikérem a fotósok véleményét is!
Kössz az észrevételeket!
RE: Hibabejelentő
- Technikai panaszkodó... 19.11.2011. 14:37- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
A Rumex-eket én követtem el.
A habitusképeket még a régi fórumra feltöltve megkértetek, hogy hozzak közelebbi fotót is, ezért 4 nap múlva visszamentem a helyszínre és elkészítettem a közeli képet. Az egyik habitusképről teszek fel két, nem túl jó részletképet, talán ezekről eldönthető, hogy melyik lóromról van szó.
Sajnos elképzelhető, hogy a második alkalommal homok került a gépezetbe és nem sikerült ugyanazt a növényt megtalálnom , ha ez bebizonyosodna, akkor elnézést kérek a megtévesztésért és egyben köszönöm bosna sarajevo kollegának, hogy felfedezte az eltérést!
- Technikai panaszkodó... 19.11.2011. 21:39- bosna sarajevo • | 5.090 Hozzászólás
szerintem ezzel nincs semmi probléma, elnézést kérni pedig felesleges
legalább van anyag, ami alapján lehet tisztázni a kérdést, a mostani képeken egyértelműen R. obtusifolius van (az alfajt most ne erőltessük be ez alapján)
azon kívül, hogy milyen a terméses lepelcimpa, segítséget jelenthet, hogy az obtusifolius általában erőteljesen elágazó, míg a crispus nem az (ez alapján habitusról is ki lehet szúrni a tévedést), továbbá, hogy a cripus ősszel már legfeljebb száraz kóró, tőlevelek nélkül, míg a másik még most is (sőt télen is) szép zöld tőleveleket visel
RE: Hibabejelent?
- Technikai panaszkodó... 26.11.2011. 11:51- bosna sarajevo • | 5.090 Hozzászólás
Chenopodium polyspermum: mindhárom kép Ch. album s.l.
Ch. ficifolium: a képek Atriplex tatarica-t ábrázolnak
Scleranthus polycarpos: nagyon valószínű, hogy a növények S. annuus-ok. Erre utal a növények nagy mérete, a szártagok hosszúsága, a közeli képen az áltermés mérete, valamint az, hogy valami üdébb gyomos helyen készült a fotó (a S. polycarpos száraz, szikár talajokon, néha szikeseken, néha kavicsos aljzaton nő. Egyébként nem egy tuti faj, akár alfajként is besorozható lenne a S. annuus alatt).
Sagina subulata: elég gyanús a növény, nem látszanak rajta mirigyek. Ettől még lehet a faj, viszont akkor egy kertészetileg "tuningolt" alak, a fotó szemmel láthatóan nem szabad természetben készült (a nálunk vadon élő növény ennél nagyságrendekkel nyeszlettebb, ilyen élénkzöld, tömött telepet nem alkot).
Egy kérdés: hibridek képeit hogyan lehet feltölteni? (na nem mintha tömeges igény lenne rá, de azért van rá precedens)
- Technikai panaszkodó... 26.11.2011. 12:50- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
Szia, Pereszke,
IE-vel és képfeltöltéssel volt problémám. Ha a poszt megírásával együtt teszem föl a képet, minden rendben megy (persze, összekeverednek a képek), de ha editálás során, akkor az "upload" megnyomása után egy hibás, fehér képernyő jelenik meg, amiből nincs tovább. Csak az IE lenne a ludas? Otthon kipróbálom tűzrókával is.
- Technikai panaszkodó... 14.12.2011. 21:40- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
- Technikai panaszkodó... 30.12.2011. 22:34- brentakurdvium • | 3.508 Hozzászólás
- Technikai panaszkodó... 30.12.2011. 22:43- brentakurdvium • | 3.508 Hozzászólás
- Technikai panaszkodó... 30.12.2011. 23:05- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
Hűha... igen, úgy tűnik történt egy kis kavarodás... sebaj, majd rendet rakok!
(A Füvikönyves galérián kívül mondjuk praktikus okokból (=mindenkinek elérhető és viszonylag teljes lista...) a The Plant List rendszerét használjuk, abban meg a Valerianaceae, Dipsacaceae már be lett olvasztva a Caprifoliaceae-ba!)
- Technikai panaszkodó... 31.12.2011. 15:30- brentakurdvium • | 3.508 Hozzászólás
- Technikai panaszkodó... 31.12.2011. 15:38- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
- Technikai panaszkodó... 05.03.2012. 23:26- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
- Technikai panaszkodó... 19.03.2012. 02:01- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
- Technikai panaszkodó... 19.03.2012. 18:11- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
Intro... Topik helye: Botanikai fogalomtár - Lila Pereszke | 0 |
11.05.2012. 10:46 Írta: Lila Pereszke • Nézet: 1890 |
Wir brauchen Deine Hilfe!
|
Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir. Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren. Deine Spende hilft! Spendenziel: 150€
13%
|
Látogatók
0 Fórumtag és 66 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17425
topik
és
72955
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15). |