|
|
RE: HIBABEJELENTŐ
- Technikai panaszkodó... 17.09.2012. 22:01- Lila Pereszke • | 18.472 Hozzászólás
RE: HIBABEJELENTŐ
- Technikai panaszkodó... 30.09.2012. 11:37- Lila Pereszke • | 18.472 Hozzászólás
Kicsit meghülyült ez a topik, amikor feltöltöttem még néhány régi képet, amit most találtam meg (a régi képek helyett is csak az újakat volt hajlandó megjeleníteni...), úh. kénytelen voltam a régi topikot törölni és újat nyitni... Korábbi fejlécek
De nem is ez a gond, hanem, hogy némelyik fejléc már annyira régi, hogy nem biztos, hogy jól emlékszem ki volt a felhasznált képek szerzője (és a galériában sem találom a képeket)... úh. elnézést ha valakit kihagytam, vagy nem a megfelelő képhez írtam, de szóljatok és akkor javítom!
a ma feltötltött P. capillare kép valójában P. riparium (ezúton javasolnám is a P. riparium H. Scholz felvételét a galériákba)
de nem kell aggódni, mert P. capillare kép is van már úton :)
Jaurinum Panicum ruderale képei közül az utolsó kettő valóban az, az első kettőben nem vagyok biztos - nincs esetleg begyűjtött példány? ha igen, akkor 5 szemtermés szélessége érdekelne, az alapján egyértelműen meg leheten ítélni a kérdést
Zitat von brentakurdvium im Beitrag #181
Hujj! És mi az a a P. riparium, és miért az, és miért nincs benne az ÚMF-ben?
És köszönöm a korrekciót!
http://novtan.emk.nyme.hu/novtan/florapannonica/PDF/Vol.07/FP7_01.pdf
14.-15. lap
Zitat von bosna sarajevo im Beitrag #179
Jaurinum Panicum ruderale képei közül az utolsó kettő valóban az, az első kettőben nem vagyok biztos - nincs esetleg begyűjtött példány? ha igen, akkor 5 szemtermés szélessége érdekelne, az alapján egyértelműen meg leheten ítélni a kérdést
Nincs példány. A miliaceum agg. - on belül mindhárom taxon (miliaceum, agricola, ruderale) jelen van, mint kapások özöngyomja?
Egy kérdésem lenne: az orchideáknál néhány, egy fajjal rendelkező nemzetség esetén a rendszertani sorból kimaradt a nemzetség megnevezése. Csak a rend kedvéért. Gondolom azért van így, mert "úgyis mindenki tudja"?
Egy apróság: Dactylorhiza fuchsii subsp. sooana albumban vannak csak képek, Papinho közelképén a leírásban subsp. fuchsii szerepel. Elírás?
RE: Hibakeresés!
- Technikai panaszkodó... 06.11.2012. 12:40- Lila Pereszke • | 18.472 Hozzászólás
Nos, a hibakeresési felkérés ezúttal nem a mi kis fórumunkra vonatkozik (bár természetesen itt is mindig nagyon hasznos némi hibakereső szimatolás...), hanem a Kárpát-medencei fajok digitális képgyűjteménye oldalra, ugyanis hosszas várakozás után az imént végre elkészült az oldal második, javított, bővített verziója!
Az oldalon talált hibákat (félrehatározás, elírás, rossz helyre csúszott képek, szinonim név miatt duplán szereplő fajok, stb.) szerintem küldjétek el nekem privát üzenetben és akkor a végén majd összesítve továbbítom őket Józsinak! (Természetesen nem csak a növényekkel kapcsolatos hibák jöhetnek, hanem ha valaki valamelyik másik rovatban talál hibát, azt is jelezheti!)
Sziasztok!
A Galériában a Thuja plicata magyar nevében szerintem a második "i" betű felesleges (óriás nem óriási).
g879-Thuja-L-tuja.html
+ egy betűcsere az iszapzsurló latin nevében: fluviatile helyett fluviatlie lett írva.
g927-E-fluviatlie-L-em-Ehrh-iszapzsurl-oacute.html
Üdv,
Jani
RE: elgépelés...
- Technikai panaszkodó... 04.01.2013. 17:15- Lila Pereszke • | 18.472 Hozzászólás
Eltűnt képek...
- Technikai panaszkodó... 17.02.2013. 20:02- Lila Pereszke • | 18.472 Hozzászólás
Pff, nálam nem lehet megnyitni néhány régi topikban a képeket, pl. ITT sem... Nálatok működik?
RE: Eltűnt képek...
- Technikai panaszkodó... 17.02.2013. 20:59- Lila Pereszke • | 18.472 Hozzászólás
RE: Eltűnt képek...
- Technikai panaszkodó... 17.02.2013. 21:59- Lila Pereszke • | 18.472 Hozzászólás
Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
Intro... Topik helye: Botanikai fogalomtár - Lila Pereszke | 0 |
11.05.2012. 10:46 Írta: Lila Pereszke • Nézet: 1911 |
Látogatók
0 Fórumtag és 431 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17441
topik
és
73013
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 572 Felhasználó ( 30 perce). |