Én továbbra is úgy gondolom, hogy ez így nagyon nagy és átláthatatlan, és sok kép esetén irdatlan lassú is lesz. Néhány ötlet szintű javaslatom van, bár már korábban is leírtam őket, azt hiszem:
- Meg kellene gondolni a felosztását ennek a böszme nagy halmaznak, pl. mediterrán növények, Alpok/Kárpátok növényei, egyéb európai gazok, egzotikus gazok, kerti gazok (én szívesen vállalom a skandináv növények részt ). Természetesen a csoportokat pontosan definiálni kell, ami szintén nem egyszerű feladat.
- Szerintem nagyon fontos lenne a feltöltött képeket a lehető legkisebb, még élvezhető és jelentős információvesztéssel nem járó, egységes méretben és formátumban feltölteni, hogy ne lassuljon be nagyon.
- Minimum a kép készítésének idejét és körülbelüli helyét fel kellene tüntetni.
- A határozás elég kritikus pont lehet számos esetben. Mivel nincs túl sok ember errefelé, aki mondjuk a Peloponnészoszi-félsziget Centaurium fajait közelebbről tanulmányozta volna, ezért (főleg a határozóbélyegeket csak nyomokban tartalmazó képek esetében) elég jó esély van félrehatározott növények bekerülésére. Ez főleg a feltöltő feladata kellene legyen, de szerintem a legnagyobb jószándék mellett is simán előfordulhat, és a hazai fajokkal ellentétben nem nagyon akad, aki ki tudja szúrni a hibákat.
Ez csak pár gondolat és problémafelvetés, de amúgy én nem vagyok ellene, és elég sok képem is lenne hozzá. De amíg nem kiforrott a dolog, nem szívesen áldozok rá sok időt, mert momentán nem nagyon van belőle...