|
|
RE: Nagy a csönd...
- Ahol semmi sem OFF... 06.08.2013. 20:30- brentakurdvium • | 3.508 Hozzászólás
- Ahol semmi sem OFF... 06.08.2013. 20:44- Dombos Odon • | 409 Hozzászólás
- Ahol semmi sem OFF... 08.08.2013. 21:02- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
- Ahol semmi sem OFF... 08.08.2013. 21:29- Dombos Odon • | 409 Hozzászólás
- Ahol semmi sem OFF... 10.08.2013. 20:57- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Crocodile kolléga kérdezte: "Valaki valaha látott Caldesia-t?"
Én sem láttam, de idén augusztus elején keresgettem Brentával. A tóban elég rendesen volt víz, de azok a részek, ahol a Caldesianak kellett volna nőnie csont szárazak voltak. Lehet hogy egy csapadékosabb évben még előkerül.
Amúgy az Aldrovandát sem találtuk meg, pedig két helyen is beküzdöttük magunkat a nyílt vízfelszines részekre, ahol elméletileg tömegesen kellett volna előfordulnia.
RE: OFFOLDA... :)
- Ahol semmi sem OFF... 26.08.2013. 21:49- brentakurdvium • | 3.508 Hozzászólás
Csak annyit ehhez a Caldesia témához, hogy az osztrák határozó (Exkursionsflora 3. kiadás) szerint Magyarországon a Plattensee-ben (azaz a Balatonban) fordul elő.
Némi fejvakarás után jöttem rá, hogy minden bizonnyal a Baláta-tó és a Balaton szavak hasonlósága okozhatta ezt a kis malőrt az egyébként precíz sógoréknál. (Akiknek egyébként kihalt a Caldesiája.)
De ha valaki mégis tudja, hol nő a Balcsiban, az lécci szóljon nekem is!
Nem túl konstruktív megjegyzésem muszáj megosztanom veletek: kispisitke képeire nem találok szavakat..., csak azt, hogy atyaúristen!
RE: Mikrofotózás
- Ahol semmi sem OFF... 30.08.2013. 17:12- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
RE: Szerintetek ?
- Ahol semmi sem OFF... 30.08.2013. 17:16- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Kezdetnek szerintem bármilyen növényes könyv megteszi... aztán később esetleg érdemes az Irodalomajánló részen szereplő művek között is mazsolázgatni...
RE: Természetfotózási tippek, trükkök, tanácsok
- Ahol semmi sem OFF... 03.09.2013. 10:46- Kenéz • | 13 Hozzászólás
Sziasztok!
Bocsi, hogy ideírok, de reménykedem, hogy az itt lévők tudnak segíteni.
Szükségem lenne habitusfotóra, de bármiféle képre a Dasypyrum villosum-ról.
Egy archaeobotanikai tudományos cikkhez kellene, de netes képeket nem szeretnék felhasználni, herbáriumi fotó pedig csak végszükség esetén lenne jó.
Tud valaki segíteni?
Természetesen a kép készítőjét megfelelően hivatkoznám a cikkben.
Üdvözlettel,
Kenéz
29.999. h.sz.
- Ahol semmi sem OFF... 09.09.2013. 17:41- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Csináltam egy Flickr oldalt, többek között 158 hazai védett növényfaj fotójával: http://www.flickr.com/photos/thomasz9/co...57635514458498/
Ha valaki megnézi és bármilyen hibát találna, megköszönném ha értesítene.
Másrészt minden fotósnak ajánlom ezt az oldalt. Néhány hónapja ingyenes, gyakorlatillag korlátlan, 1 terrabyte helyet biztosít és igen jó minőségű, mivel a képeket nem kell tömöríteni, 6,5 megapixel felbontásban jelennek meg.
Iris sparica?!?
- Ahol semmi sem OFF... 21.09.2013. 16:32- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Nos, az imént "babysitterkedés közben" a kezembe került A SPAR-os Magyarország természeti kincsei c. album... és hát a kezdeti lelkesedés után szomorúan láttam, hogy mindössze 11 növény szerepel benne és pl. ez a kép szerepel Iris pumila-ként:
Azt is kiderítettem, hogy a kép innen származik: OKAPIA képügynökség és bár itt I. pumila néven fut, szerintem ez nyilvánvalóan nem I. pumila, hanem valami egyéb - nem szakállas és nálunk tuti nem honos - nőszirom, de vajon melyik lehet? Talán valami Iris x hollandica hibrid? Vagy valami I. reticulata-szerű törpenőszirom lenne? Egyéb ötletek?
P.S. : én nem tudom mért nem kértek pl. tőlünk, vagy a kárpát-medencés honlaptól pár nyomorult növényes képet, szerintem simán adtunk volna... ingyér'...
Így meg ha jól látom a könyvben szereplő növényes képek többsége OKAPIA-s és ahogy a fentebbi példa is mutatja még csak nem is igazán hozzáértő vadászta össze a netről a képeket...
A mezei zsályás kép is innen van: Salvia pratensis
A nőszőfű is: Epipactis palustris
Félős farkasalma?! Pararistolochia! :)
- Ahol semmi sem OFF... 27.09.2013. 12:24- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Hát sajnos a fórumos blogot nagy bánatomra még mindig nem sikerült elindítani, de addig is remélem mindenki olvasgatja továbbra is a már sokszor ajánlott Botany Photo of the Day-t, mert nagyon jó kis növények és igazán remek fotók vannak benne!
Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
Fórumszabályzat!!! Topik helye: FÓRUMSZABÁLYZAT - Lila Pereszke | 0 |
31.12.2010. 13:11 Írta: Lila Pereszke • Nézet: 5733 |
Látogatók
0 Fórumtag és 306 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17414
topik
és
72913
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (Ma 00:15). |