|
|
RE: Zöld erdőben nem jártam...
- Ahol semmi sem OFF... 03.04.2013. 23:39- Harka • | 2.868 Hozzászólás
De erre legalább az eső esett, nem a hó. És a hőmérséklet is inkább felett van a hőmérsékletnek, még ha nem is olyan sokkal. Amúgy én csak örülök neki, hogy ennyi eső esik, kell is itt a Homokhátságon, hogy töltődjön a talaj, bár még jó néhányszor ennyi víz elkelne, hogy az egykori vízivilág visszatérjen.
- Ahol semmi sem OFF... 04.04.2013. 12:04- xanthomelas • | 123 Hozzászólás
Nem kétséges,a 2000-es évek legpocsékabb tavaszát éljük át. Utánanéztem, ennyire rossz tavasz utoljára 87-ben és 91-ben volt. A 96-osra emlékszem,akkor március végéig tartott a hó és a tél, ilyenkor viszont már gyönyörű napos tavasz volt. Most ellenben a rövid távú előrejelzés semmi jót nem ígér.
A fényképezőgépem már hetek óta téli búvóhelyén, a ruhásszekrényben pihen.
A sok csapadék hosszú távon jót tesz a növényzetnek, 2010-ben viszont láttuk mi mindent okozhat.
- Ahol semmi sem OFF... 06.04.2013. 18:53- brentakurdvium • | 3.508 Hozzászólás
Ami a kisvirágú hunyorokat illeti, javaslom felvételüket a hínárnövények közé, a galambvirággal együtt.
Plusz néhány kép húsvétról, a Tisza babérjaira törő Zaláról.
- Ahol semmi sem OFF... 06.04.2013. 19:11- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
RE: Tavasz...
- Ahol semmi sem OFF... 08.04.2013. 11:26- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
RE: OFFOLDA!!! :)
- Ahol semmi sem OFF... 14.04.2013. 14:46- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
- Ahol semmi sem OFF... 16.04.2013. 23:10- brentakurdvium • | 3.508 Hozzászólás
Nem találtam meg a Milyen kígyó? topikot....
Ezzel a kedves sráccal növénykeresgélés közben találkoztam. Nem tudom, melyikünk ijedt meg jobban a másiktól, mindenesetre amint magamhoz tértem, óvatosan lefotóztam, mielőtt eliszkolt. Sárgászöld haragossikó (Coluber viridiflavus) néven azonosítottam itthon, legalább is ez a faj honos Dél-Olaszországban, és kb. így néz ki. Arrafelé azért nem csak játék és mese a növénybarátok élete, a fűben fetrengve ennél jóval veszélyesebb jószágokkal is össze lehet futni...
Próbálom letölteni a térképet innen, és figyelmeztetést kapok, hogy nem biztonságos az oldal.
Tudtok erről valamit?
http://novenyzetiterkep.hu/magyar/node/50?q=magyar/node/406
- Ahol semmi sem OFF... 17.04.2013. 10:09- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Zitat von brentakurdvium im Beitrag #1093
Nem találtam meg a Milyen kígyó? topikot....
Szerintem ez valami helyi kígyószisz faj lehet! Tök jó, bár biztos én is frászt kaptam volna tőle...
- Ahol semmi sem OFF... 17.04.2013. 11:56- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
De mehetünk, csak majd Te mész elöl... meg fogod, amíg lefotózom!
A kígyó tőlem maradhatott volna, de a szomszéd nyanya is találkozott vele és a hülye beidegződésnek köszönhetően egyből hisztérikusan agyon is akarta csapni valamivel, úh. kénytelen voltam becsalogatni egy dobozba és áttelepíteni egy biztonságosabb helyre szegényt...
- Ahol semmi sem OFF... 21.04.2013. 10:14- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
RE: Androsace maxima L. - Nagy gombafű
- Ahol semmi sem OFF... 21.04.2013. 16:16- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Ajjjaj... attól tartok már biztos azt hiszitek, hogy nincsenek is ott a gombafüvek, csak hallucináltam őket a hirtelen jött meleg miatt!
Nos, bevallom nem számítottam rá, hogy ekkora lesz az érdeklődés a gombafű iránt, ezért csak a körülbelüli helyét jegyeztem meg, de mivel már 3-an is visszamentetek keresni és nem sikerült megtalálni, így kb. 2 hét múlva visszamehetünk együtt is keresgélni... remélem már csak "nomen est omen" alapon is sikerül majd ismét beléjük botlanom...
Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
Fórumszabályzat!!! Topik helye: FÓRUMSZABÁLYZAT - Lila Pereszke | 0 |
31.12.2010. 13:11 Írta: Lila Pereszke • Nézet: 5733 |
Látogatók
0 Fórumtag és 119 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17414
topik
és
72913
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (Ma 00:15). |