|
|
kedves Fórumtársak!
Barátnőm, aki szavahihető, és semmi hallucinogénnel nem élt, nem szenved semmi elmebajban, azt mesélte, hogy úgy 30 évvel ezelőtt Németországban egy fenyveserdőben látott egy óriás kalapos gombát. Piros és pöttyös volt, de a tönkje nem karcsú, mint a légyölő galócáé, hanem tömzsi (mint pl. galambgombának) és fehér. Úgy 80 cm magas, és kb hasonló átmérőjű.
Mivel eddig nem akartam hinni neki, hozzátok fordulok. Mi a véleményetek?
Taplógombából tudom, hogy sokkal nagyobbakat is találtak, óriáspöfetegből is olvastam 1 m átmérőjűről.
Létezhet lemezes gomba ekkora?
üdv keflora
RE: óriás gomba
- Ahol semmi sem OFF... 12.02.2013. 17:33- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Hát ja, tényleg tök felesleges lenne hallucinogén szereket szednie annak, aki alapból 80 centis gombákat lát mindenfelé....
A jelenségre én az alábbi magyarázatokat tudom elképzelni:
- gombának öltözött, farsangi bálba igyekvő eltéved kisgyerekkel találkozott...
- gyanútlanul besétált egy titkos katonai objektum területére és rajta tesztelték a 3D-s mozi ősét az Alíz csodaországban c. filmmel...
- egy max. 30 cm-es légyölő galócát látott (aminek egyébként lehet vastagabb tönkje is...), viszont "mesemondó szindrómával" rendelkezik, tehát a gomba évenként és mesélésenként 5 centit nőtt... vagy pedig egyszerűen nem tudja mennyi a 80 centi...
(Tudtommal az eddig talált legnagyobb lemezes gomba 70 centi: Macrocybe titans)
Én se akartam hinni neki, igaz nem vagyok gombaszakértő, a de a hazai kalaposgombákat ismerem. mivel a német terület nem sokban különbözik tőlünk, ráadásul a légyölő galócára utaló mese még inkább valószínűtlenné tette a dolgot. Ő váltig állítja, hogy annak idején egy őserdőszerű, háborítatlan erdőbe tévedt, vagyis kultúr nyomok nem voltak. A növényeket, gombákat nem ismeri. Többször próbáltam meggyőzni, hogy biztos képzelődött, de vérig sértődött. Azért érdeklődtem, hátha csak én nem tudok ilyen óriás példányokról. köszi. üdv
RE: óriás gomba
- Ahol semmi sem OFF... 12.02.2013. 23:00- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Üdv Hölgyek és Urak!
Tuti, hogy már megint rossz topikba írok, de majd Pereszke rendet rak.
Korábban ígértem, hogy ha elérhető lesz, akkor szólok:
íme: http://novenytan.emk.nyme.hu/fileadmin/d...eb/invazios.pdf
Minden szépet és jót
RE: Inváziós könyv!
- Ahol semmi sem OFF... 22.02.2013. 22:04- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
RE: Képek beszúrása
- Ahol semmi sem OFF... 04.03.2013. 18:25- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Ha a kép tényleges bájt-ban kifejezett méretére gondolsz, akkor ott kicsinyíteni szoktunk (javasolt egyszerű program: http://tinypic.en.softonic.com/)
Ha arra gondolsz, hogy a kép a hozzászólásban hány cm-t foglal el, akkor meg főleg a hozzászólás írásakor a kép feltöltésénél lehet beállítani, hogy az ikonkép mekkora legyen. De gondolom nem erre gondolsz, mert ez alapból kicsi.
RE: Isten éltesse hölgyeket! :)
- Ahol semmi sem OFF... 08.03.2013. 10:59- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
RE: Szülinapos!
- Ahol semmi sem OFF... 18.03.2013. 10:08- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Azt a pletykát hallottam, hogy van mostanában egy szülinaposunk! Isten éltesse sokáig!
Feladvány jelleggel ki lehet találni, hogy vajon ki lehet...
Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
Fórumszabályzat!!! Topik helye: FÓRUMSZABÁLYZAT - Lila Pereszke | 0 |
31.12.2010. 13:11 Írta: Lila Pereszke • Nézet: 5733 |
Látogatók
0 Fórumtag és 117 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17414
topik
és
72913
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (Ma 00:15). |