Bundában a hegytetőn... (=Filago vulgaris)

- Milyen hazai növény? 31.07.2013. 16:02
- variedit | 240 Hozzászólás

A múltkor hoztam Nektek egy másik bundásat..... de a fotóim elég homályosak voltak, és azt mondtátok rá, hogy valószínűleg egy beteg növény .... Bizakodó vagyok, hogy kiderül róla később, hogy nem beteg....Arra alapoztam a feltevésemet, hogy már a harmadik olyan nagyon bundás növényt találtam most meg...amelyek nagyon hasonlítanak a bundájuk miatt, mégis különbözőek... Ez a harmadik növény is ugyan ott él, fent a hegyen... a hegytető igen kemény klímáját kell elviselniük.... A második növényfajt is be fogom mutatni, ő is több helyen felbukkan a hegyekben, és mindenütt ugyanúgy néz ki, ( első pillantásra, mintha beteg lenne, de szerintem ez csak a nagy bunda miatt tűnik így , és a három faj közül egyik sem beteg ) Remélem ..... Nem szeretnék újra melléfogni , ( ..tudom, hogy ennyire kezdőként, még nem szégyen ...) de előbb ezt a harmadik növényt hoztam ....

Csatolt képek:

Javítva: 31.07.2013. 21:08 | Fel!

RE: Bundában a hegytetőn... / Velencei-hg.

- Milyen hazai növény? 31.07.2013. 19:37
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

A múltkori növény tényleg beteg volt (és azért került át az X-akták közé, mert annyira el van torzulva, hogy a képek alapján azon kívül nem nagyon lehet rá mondani semmit, hogy valószínűleg valami Brassicaceae).

Ez egy teljesen más növény, semmi köze a múltkorihoz, ez egy tökéletesen egészséges penészvirág, valószínűleg egy Filago vulgaris.

Fel!

RE: Bundában a hegytetőn... / Velencei-hg.

- Milyen hazai növény? 31.07.2013. 20:01
- variedit | 240 Hozzászólás

Igen, tudom, hogy egészen másik, ezt én is leírtam..és azt is tudom hogy egészséges...hiszen élőben láttam minden egyedet .. csak a múltkori másik növényt egészen azóta figyelem, hogy kibújt a sziklagyepből még kis fiatal zsenge növényként, hiszen ez a betegnek ítélt növény, a saját sziklagyepemen él... és amint kibújt egészen piciként is így nézett már ki... és volt , vagyis még van bennem bizakodás, hogy talán mégsem betegek, ( van még egy másik, is belőle ), ha már piciként is éppen ilyen furcsák voltak .. Valószínűleg, ha tényleg betegek, akkor már a kibújás után azonnal megbetegedhettek... Ezt a képet, igaz nem éles, de azért fel lehet fedezni rajta, hogy a háttérben lévő hajtásai is összezsugorodottnak látszanak... nem csak az előtérben lévő ....Tehát, akkor már pici , fiatal növény korában betegedhettek meg.... hiszen két ilyen növényem van itt, kettőt is találtam messzebb egymástól, akik ilyenek, mégis felnőttek a nyár végére ...elég szép méretűre, vagy 40 - 50 cm-esek lettek mostanra , megerősödtek....a vélhető betegségük ellenére, miszerint összezsugorodottnak tűnnek a részei...... tehát, csodálatos az, hogy ha tényleg betegek, akkor amint kibújtak azonnal megbetegedtek mindketten, és mégis felnőttek betegen is, ott a szikla tetején, ahol nagyon nehéz körülmények vannak nyáron...

Csatolt képek:

Javítva: 31.07.2013. 20:21 | Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 471 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 471 Felhasználó (egy perce).