Igen, tudom, hogy egészen másik, ezt én is leírtam..és azt is tudom hogy egészséges...hiszen élőben láttam minden egyedet .. csak a múltkori másik növényt egészen azóta figyelem, hogy kibújt a sziklagyepből még kis fiatal zsenge növényként, hiszen ez a betegnek ítélt növény, a saját sziklagyepemen él... és amint kibújt egészen piciként is így nézett már ki... és volt , vagyis még van bennem bizakodás, hogy talán mégsem betegek, ( van még egy másik, is belőle ), ha már piciként is éppen ilyen furcsák voltak .. Valószínűleg, ha tényleg betegek, akkor már a kibújás után azonnal megbetegedhettek... Ezt a képet, igaz nem éles, de azért fel lehet fedezni rajta, hogy a háttérben lévő hajtásai is összezsugorodottnak látszanak... nem csak az előtérben lévő ....Tehát, akkor már pici , fiatal növény korában betegedhettek meg.... hiszen két ilyen növényem van itt, kettőt is találtam messzebb egymástól, akik ilyenek, mégis felnőttek a nyár végére ...elég szép méretűre, vagy 40 - 50 cm-esek lettek mostanra , megerősödtek....a vélhető betegségük ellenére, miszerint összezsugorodottnak tűnnek a részei...... tehát, csodálatos az, hogy ha tényleg betegek, akkor amint kibújtak azonnal megbetegedtek mindketten, és mégis felnőttek betegen is, ott a szikla tetején, ahol nagyon nehéz körülmények vannak nyáron...