|
|
Zitat von mobe
A saját blogomra feltettem ezt: http://statcounter.com, így tudom, hogy naponta hányan, milyen országból, melyik városból (ebben van némi bizonytalanság) melyik bejegyzést látogatták.
Hm, hát köszi, de azt hiszem egyelőre kihagyom... tulajdonképpen annyira azért nem fúrja az oldalamat a kíváncsiság a látogatókat illetően...
(Ráadásul ha jól értelmezem, akkor napi 9000 oldalmegnyitásig ingyenes, utána fizetős... itt meg azért ezt szerencsére néha-néha túl szoktuk lépni... )
Hű, Novalusz micsoda jó kis tobozos posztert csinált!
Hm, meg kellene már csinálni ezt a tobozos részt a termésesben is valahogy... szerintem nyugodtan hozzon mindenki olyan terméses-magos fotókat, ami épp van neki (méretaránnyal, vagy anélkül...), úgysem fogjuk tudni mostanában megoldani azt, hogy teljesen egységes legyen minden fotó... aztán majd szépen lassan cserélgetjük a képeket egyre jobbakra ebben a galériában is, ahogy a többinél is!
Ó, köszönöm, jól esik! A többieknek mondom hogy erről van szó. Utólag rá lehet majd még tenni ezt-azt méretarányosan - szerintem nagyon jó együtt látni különböző dolgokat.
RE: RE:Galéria
- Ahol semmi sem OFF... 12.04.2012. 23:15- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Hát ööö, én kéregfotón még nem láttam centit... szerintem felesleges...
De különböző korú kéreg az tényleg kell! Én is próbáltam nagyjából életkor szerinti sorba felrakni azokat, amikről volt több kép, hogy itt is képsorozatok legyenek, ahogy a többi galériában (a Mo. flórájában fenológiai sorok, a Rügyesben téli rügytől a tavaszi hajtásig, stb...), hát majd ezeket is kell bővítgetni (meg persze cserélni a képeket egyre jobbakra!)
Kár, hogy eddig nem nagyon szállt be senki sem a kéreg- és rügygyűjtögetésbe...
Pedig szerintem kéreghez is jó, mert pl. az akác, vagy a japánakác kérge elég brutál módon barázdás, míg pl. egy kőris jóval kifinomultabb, és ez nem jön át egy sima fotón. Viszont ha egymás mellé varázsolnánk őket egy képen, akkor jól kijönne a különbség, ehhez viszont centi kell. De tudom hogy ez álom, és mindjárt csörög az óra és mehetek dolgozni!
- Ahol semmi sem OFF... 12.04.2012. 23:42- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Hm, Novalusszal lehet megint elérkeztünk a klasszikus kérdéshez, ami úgy rémlik már a jogelődön is felmerült párszor: centivel kell határozni, vagy ráérzéssel?
Szerintem az utóbbival (és csak kritikus esetekben kell ezt a centivel kiegészíteni...), ezért gondolom, hogy aki látott már pl. Celtis occidentalis, vagy Phellodendron amurense kérget, az utána már megjegyzi őket, mert valahogy a "mintázatukra kell ráérezni" a centinek tehát szerintem ezért nincs jelentősége. (Ráadásul az eltérő korú fáknál valószínűleg nehéz lenne valamiféle standard szerint mérni... ) A kevésbé jellegzetes, ill. hasonló kérgeknél pedig sajnos a centi sem segít...
Persze nehéz ezeket a jellegzetességeket képen megjeleníteni (sajnos többnyire nekem sem sikerül, de azért próbálkozom, hátha egyszer majd sikerül... )
(Ráadásul az itteni galériák (főleg a kérges, ill. a rügyes) bemutató jellegűek, tehát inkább amolyan nézegetnivaló érdekességek lesznek a nagyon elvetemülteknek, de nem hiszem, hogy ez alapján fog valaki nekiállni kérgeket határozni... centivel... )
- Ahol semmi sem OFF... 12.04.2012. 23:46- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Zitat von Kzella
Sziasztok!
Értem én amit leírtok, csak nem tudom a képeken a magvak nevét. Egyet ideteszek. Én csak nézelődni járok ide. Mindig megragad valami a fejembe. Pereszke te tudod, a kép meg itt van.
Hm, ezt most nem biztos, hogy értem...
Ez most egy Milyen növény kérdés? Ha igen, akkor ez egy császárfa (Paulownia tomentosa)
- Ahol semmi sem OFF... 12.04.2012. 23:55- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
- Ahol semmi sem OFF... 13.04.2012. 00:30- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Hát, a magyar nevek szépek, érdekesek, de önmagukban - főleg a nálunk nem honos fajok esetében - sajnos gyakran nem különösebben használhatók és pontosak (amolyan "becenevek", vagy nincsenek is...), úh. itt a fórumon szigorúan ragaszkodom a latinhoz is, ill. főleg ahhoz...
A magyar nevek inkább csak "kiegészítésként" vannak a Mo. flórjában ill. itt-ott a fórumon, de nekem és szerintem sokaknak a fórumon, a latin nevek a könnyebben átláthatóak / értelmezhetők / kezelhetők... mert azokra vagyunk "ráállva", úh. ez ügyben valószínűleg mostanában nem nagyon lesz változás...
P.S.: de lehet, hogy majd előbb-utóbb valamiféle magyar nyelvújításba is belekezdünk a népi növénynevek érdekességkénti összegyűjtése mellett!
- Ahol semmi sem OFF... 13.04.2012. 09:15- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
- Ahol semmi sem OFF... 13.04.2012. 15:42- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Kicsit átvariáltam a "Különös növénynevek" részt, mert elég kaotikus volt... közben töröltem is ezt-azt, ú.h. bocsi, ha esetleg valakinek hiányzik valami...
Gondolom korábban már szó volt róla, de nem lenne célszerű nyitni egy "mit, hol, mikor?" részt? Itt lehetne információt kérni az egyes növények előfordulási helyeiről. Például: Tudja-e valaki hogy az Androsace elongata merre nyílik Gödöllő közelében vagy a Vértesben.
Természetesen csak szígorúan nem védett növények szerepelhetnének ebben a részben.
- Ahol semmi sem OFF... 15.04.2012. 10:59- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Nem ilyenre gondoltam. Csak azok a növények szerepelnének benne amelyek nem védettek. Azt gondolom, hogy népszerű rész lenne, egy próbát mindenesetre megérne.
A védett növényeknél szerintem jó az a kialakult gyakorlat, hogy az egymást ismerők (személyesen vagy a fórumról) megbeszélik egymással a privát levelezésükben.
- Ahol semmi sem OFF... 15.04.2012. 12:18- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Hm, hát meglátjuk: Mit, hol, mikor keressek?
Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
Fórumszabályzat!!! Topik helye: FÓRUMSZABÁLYZAT - Lila Pereszke | 0 |
31.12.2010. 13:11 Írta: Lila Pereszke • Nézet: 5733 |
Látogatók
0 Fórumtag és 247 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17414
topik
és
72913
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (Ma 00:15). |