|
|
Hm, hát a mm-papírral nekem az a gondom, hogy szerintem egyrészt ronda (de lehet hogy csak azért látom annak, mert volt szerencsém anno némi tustollas műszaki rajzoláshoz... ), a sima fekete-fehér nekem jobban bejön, pl. Soymida febrifuga, másrészt nehéz úgy fotózni, hogy ne torzuljon, tűéles és használható legyen... ráadásul a termések csak egy részénél lehetne használni, nyilván egy toboznál nincs értelme mm-eket számolni, egy centi skála használhatóbb.
Közben megkerestem, amire melékeztem a neten.
http://plantsgallery.blogspot.com/2009/12/betula-brzoza.html
lehet, hogy ronda, nekem a mellérakott cm-skála is az:) terepen mindenesetre egyiket sem fogom használni, mert se időm, se türelmem hozzá - majd szóljatok, ha ne tegyek fel ilyen képeket, vagy majd lecserélődnek, ha lesz valakinek mérőszalagos
Hát, én elég komolyan veszem a természetfotózás etikai vonatkozásait, és (leszámítva, hogy néha átugrok egy-két kerítést) nem igen követek el mélyen tisztelt fotoszintetizáló barátaim rovására semmit. Pl. nem cipelem haza őket, sem gyökérrel sem anélkül, nem helyezem át őket "festőibb környezetbe" egy fotó kedvéért, és próbálom nem kifetrengeni szomszédos kollégáikat sem, hogy szebb képet készítsek. De ezt nyilván tudod is...
Úgyhogy nem tudok segíteni a műhó készítésben. Amúgy vannak permetezős palackkal járó természetfotósok, akiknek véletlenül minden képén "harmatcseppek" csillognak a növényeken. Ez sem a stílusom, bár viszonylag ártalmatlan trükk.
Igen, állítólag pár percre a hűtőbe kell tenni őket, és akkor nyugodtan lehet fotózni a megfelelő fotogén környezetbe helyezve. Majd a fotókiállításon a következő fülszöveget lehet feltüntetni: " Ezt az igen ritka rózsaszínormányú boglárkalepkét egy csípős hajnalon, az első napsugarakban megfürdőzve sikerült lencsevégre kapni a Bükk hegység egyik legeldugottabb zugában..."
Hát ööö... de hogy milyen videót? Mondjuk legyen egy olyan, hogy pl. Barkócza baktat valahol a Vértes egyik legdurvább részén... talál egy állatira fura berkenyét, ravaszul lefotózza... és közben persze magában kuncog, hogy "na ezt soha a 'zéletbe nem találják ki azok ott a fórumon!" Aztán távolba hallatszó muhahaha... majd Folyt. köv.
(P.S.: és persze a végére kiírjuk a lentebbi reklám-jelmondatot... )
Ha jól látom ez mezei szil, akkor talán ő a bűnös: Tetraneura ulmi vagy inkább talán ő: Eriosoma lanuginosum...
Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
Fórumszabályzat!!! Topik helye: FÓRUMSZABÁLYZAT - Lila Pereszke | 0 |
31.12.2010. 13:11 Írta: Lila Pereszke • Nézet: 5733 |
Látogatók
0 Fórumtag és 43 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17414
topik
és
72913
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (Ma 00:15). |