Milyen pálma ez pontosan... (=cf. Chamaerops humilis)

- Milyen dísznövény? 15.06.2014. 14:32
- Petimoto (gelöscht)

Sziasztok! Segítséget kérnék a képen látható növény gondozásában. Mégpedig szerintem túl gyorsan száradnak az alsó levelei és barnulnak el. Habár hoz sok új hajtást, de azok magasak és gyengék, a saját hosszú, súlyos leveleit nem bírják megtartani maguktól. Az egyik tippem a nem elegendő fény vagy pedig a pára tartalom. A növény vagy törpepálma, vagy legyező pálma, sajnos nem tudom pontosan. Kérnék szépen segítséget, hogyan tudnám erősebbé varázsolni. (Gondozom szépen, rendszeresen.)
Köszönöm szépen.

Javítva: 16.06.2014. 15:45 | Fel!

RE: Milyen pálma ez pontosan, illetve mit tehetnék h természetesebben fejlődjön?

- Milyen dísznövény? 16.06.2014. 10:50
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Hát, talán egy nyeszlett, fényhiányos Chamaerops humilis (de a kép alapján mondjuk szinte bármilyen pálma lehet...) és szerintem akkor érezné magát a legjobban, ha kiültetnéd valami mediterrán klímájú szigetre! De addig is, amíg ez megtörténik, célszerű lenne átültetni egy bazinagy cserépbe és fokozatosan kitenni a napra, meg szépen öntözgetni... mert ez egyáltalán nem egy sötét szobába való növény.

Fel!

RE: Milyen pálma ez pontosan, illetve mit tehetnék h természetesebben fejlődjön?

- Milyen dísznövény? 16.06.2014. 14:38
- Petimoto (gelöscht)

Köszönöm szépen, akkor postázom egy szigetre, addig is kiteszem az erkélyre, míg ideér a futár. :) Locsolom sztem túl sokat is... Szép napot.

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 210 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 502 Felhasználó (Ma 11:16).