Szia! Magyarországon 23 csillaggomba faj található. Én 13 év alatt találtam meg 20 fajt. Ezek meg vannak nálam herbáriumban.Magyarország gazdagnak számít ezen fajokban,de ez nem azt jelenti,hogy úton útfélen beléjük lehetne botlani.Termőidejük nyár végétől késő őszig tart,ilyenkor lelhetők fel friss példányok.Amíg el nem porladnak,bármikor fellelhetők.Legfontosabb az élőhelyük ismerete.Azután az,hogy higrometrikus -e a gomba,vagy nem.Mert ha igen,akkor a pusztai fajok meglelhetetlenek nyáron.Összezárul a lebenyük,kb.1-1.5 cm a nagyságuk,a fűben,homokban lehetetlen észrevenni.Ezért késő ősszel,vagy eső után kell az izgalmasabb fajokat keresni.Frissen szinte lehetetlen néhány fajt elkülöníteni,csak mikroskoppal.Én nem mikroszkópozok.A spóraszínük az agyagbarnától a feketésbarnáig terjed,gömbölyűek,varangyosak.Hollós László írt róluk összefoglaló munkát, Magyarország Gasteromycetái címmel.Fontos: -nyél,- lebenyek száma,-peristom tulajdonságai.,--élőhely ,--higrometrikusság.Ha így nem megy természetesen jön a mikroszkóp.Ha van e-mailed küldök sok képet.