|
|
RE: Orchideák és rovarok
- Fórumos összeállítások, segédanyagok, érdekességek 05.09.2014. 21:00- cypraea • | 757 Hozzászólás
2014 július. Epipactis helleborine és valamilyen darázs faj (sok segítséget nem kaptam a rovarok azonosításában.....).
Ha valakit mélyebben érdekel a dolog, itt van egy rendkívül érdekes cikk a nőszőfüvekről és az őket látogató drogos darazsakról:
http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&e....74649129,d.bGQ
- Fórumos összeállítások, segédanyagok, érdekességek 29.05.2016. 23:36- Mike • | 351 Hozzászólás
Két mai kép. A légybangós érdekessége, hogy a bangóvirágok, bár kissé fakultan, de egész jó állapotban voltak annak ellenére, hogy mindegyik már tokban volt. Ez láthatóan nem zavarta az Agrogorytes mystaceus-t aki "szégyentelenül" próbált párosodni...
A másik kép a hiányzó láncszem, bizonyíték a méhbangó gombakapcsolatára..
Orchideák és rovarok
- Fórumos összeállítások, segédanyagok, érdekességek 31.05.2016. 14:35- Rubescens • | 350 Hozzászólás
Mai képek, egy kis poloskaszagú-megporzás. Rengeteg tövön találkoztam virágpoloskákkal (Spilostethus saxatilis) (1), az egyik már a csápjára fel is szedett egy pollináriumot (2), amit utána levakart (3), majd a további virágokban való turkálása során megint szerzett egy pollináriumot, ezúttal a fejére (4), s úgy látszott, ez már nem zavarja különösebben (5,6), mert nem kezdett megint vakarózni később sem.
- Fórumos összeállítások, segédanyagok, érdekességek 29.05.2017. 07:52- Mike • | 351 Hozzászólás
Ez az Agrogorytes mystaceus egy rendes, türelmes jószág, hosszan próbálgatja a "guminőt", így hagyja magát fotózni. Az O. sphegodes beporzója már sokkal izgágább, állandóan táncol, csak vakuval lehet fotózni. Az O. fuciflora-nál sok órát eltöltöttem, de csak kétszer láttam a beporzót. Mire felemeltem a gépet, már mindig odébb állt...
- Fórumos összeállítások, segédanyagok, érdekességek 02.08.2017. 23:15- Rubescens • | 350 Hozzászólás
Bajszok és egy zengőlégy. Olvastam egy cikkben, hogy leginkább poszméhek a bajuszvirág beporzói, de az Episyrphus balteatus zengőlegyet is megfigyelték pollent cipelni. A képen szereplő faj eléggé hasonlít, de nem biztos, hogy ugyanaz a faj.
- Fórumos összeállítások, segédanyagok, érdekességek 18.06.2022. 20:35- Himantoglossum • | 177 Hozzászólás
Traunsteinera globosa és látogatói a Bükk különböző pontjairól - a virágokat főleg sok zengőlégy látogatta, de az egyiken egy kerekfoltú szerecsenlepke (Erebia medusa) is sokat próbálkozott
Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
2013. - Nyári tőzike (Leucojum aestivum L.) Topik helye: Az "Év vadvirága" - Lila Pereszke | 5 |
12.05.2013. 21:55 Írta: brentakurdvium • Nézet: 2133 |
VIRÁGKÉPLET Topik helye: Botanikai fogalomtár - Lila Pereszke | 1 |
07.06.2017. 16:08 Írta: hakansukur • Nézet: 12266 |
Látogatók
0 Fórumtag és 276 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17414
topik
és
72913
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 446 Felhasználó (07.11.2024. 14:00). |