Epipactis helleborine? (=Epipactis helleborine)

- Milyen hazai növény? 19.04.2013. 17:11
- Jaurinum | 1.656 Hozzászólás

Meg szeretném kérdezni a kollégáktól, hogy erre a növényre milyen biztonsággal lehet rámondani, hogy "sima" Epipactis helleborine? Virágzási idő: július eleje.

Csatolt képek:

Javítva: 22.04.2013. 16:37 | Fel!

RE: Epipactis helleborine ?

- Milyen hazai növény? 21.04.2013. 18:26
- cypraea | 758 Hozzászólás

Szerintem teljes biztonsággal. Csak nem Székesfehérvár?

Fel!

- Milyen hazai növény? 22.04.2013. 16:31

Kösz.
A település merész tipp, ahhoz képest, hogy az egyik leggyakoribb kosborfaj, és a háttérben sem látszik pl. a Vidi-stadion. Az Észak-Dunántúl azonban helyénvaló.

Fel!

- Milyen hazai növény? 22.04.2013. 18:04

Csak mert ilyen társulásban egyáltalán nem az egyik leggyakoribb hazai faj. Én ott láttam hasonlóban.
(A Vidi stadion onnan sem látszik, legfeljebb egy szép piros tűzcsap ).

Fel!

- Milyen hazai növény? 23.04.2013. 14:11

Nem vitaképpen, de szerintem ez a faj a leromlott (itt: aranyvesszős aljú nemesnyáras), akár teleszemetelt városszéli erdőkben/ültetvényekben a leggyakoribb kosborfajok egyike. Az aranyvessző tömegét még a méhbangó és a bíboros-vitéz-tarka kosborok is kifejezetten jól bírják, sőt, egyes esetekben még igénylik is.

Neked más a tapasztalatod?

Fel!

- Milyen hazai növény? 23.04.2013. 20:37

Nem, nem, teljesen egyetértek, csak az aranyvessző miatt a hátteret is elnézve ez ugrott be elsőre, csak kérdeztem. . Fehérvárról sokáig nem is volt leírva a faj, pedig feldolgozták a területet. Igaz, elég érdekes, nagyon változatos az ottani populáció kis területen is, még az is felmerült, hogy nem is csak helleborine az összes egyed, ezért is gondoltam, hogy talán ezért kérdeztél rá a képeid faji hovatartozására.

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 243 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).