Észak-Görögország

- Külföldi kirándulások, túrabeszámolók 07.05.2011. 21:16
- Gurgolya | 596 Hozzászólás

Most, hogy Kispistike fórumtárstól végre megértettem, miért olyan kihalt az Index "MIlyen növény?" fóruma, hallgatok a javaslatára, és az itteni életmet a múlt heti észak-görögországi botanikai túrámról szóló beszámolóval kezdem.
4 napot töltöttünk Makedóniában és Thrákiában. Egy szaloniki levelezőtársamnak köszönhetően meglehetősen pontos adatokkal felvértezve indultunk neki az Olimposz lejtőinek és a Xanthi melletti Nesztosz-szorosnak. Utóbbi tájképileg is lenyűgöző, mindenkinek ajánlom a felkeresését.
Sikerült megtalálni a Jankaea heldreichiit (bár még nem virágzott) és a Haberlea rhodopensist is. Emellett rengeteg mediterrán növényben lehetett mindenhol gyönyörködni (pl. Iris reichenbachii). És persze az orchideák... A legnagyobb trófea itt a világszép Ophrys helenae volt, de emellett akadt Oph. mammosa, oestrifera, spruneri, ferrum-equinum és olyanok, amiket még nem tudtam meghatározni. Akadt Dactylorhiza romana és D. saccifera (ez még tőlevélrózsás) is. Sajnos a török határ melletti dadiai erdőt ki kellett hagynunk, így a Cephalantera epipactoides másik alkalomra marad...

Csatolt képek:
Fel!

RE: Észak-Görögország

- Külföldi kirándulások, túrabeszámolók 07.05.2011. 21:25
- brentakurdvium | 3.508 Hozzászólás

Most kissé elsárgultam. Viszont már tudom, kihez kell fordulni, ha arra járok...

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
0%

Látogatók
0 Fórumtag és 275 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17424 topik és 72941 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).