|
|
Szokták mondani, hogy a zsenit és az idiótát egy hajszál választja el egymástól. Ő vajon mi:?
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely...deoval/2229997/
Ha már elkezdtem legyen teljes az információ! (Elvégre ez offolda)
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/par...nacsos/2230388/
Újabb csemege orchisoknak a kedvenc blogomon: Botany Photo of the Day
Jó lenne nekünk is valami ilyesmi rovat itt a fórumon, csak nem tudom kinek lenne ideje csinálni...
Hát a UBC-n valahogy úgy működik, hogy lehet beküldeni jól sikerült képeket egy-egy érdekes növényről (dísznövény, vadvirág, esetleg gomba, moha, zuzmó, stb.) és vagy a kép szerzője, vagy a szerkesztő ír róla egy-két érdekességet... és bár "Botany Photo of the Day" néven fut, nem mindig frissül naponta, inkább 2-3, vagy néha még több naponta...
Majd még megpróbálok ismerkedni az itteni Fórum-Blog funkcióval, hátha össze lehetne ott hozni valami ilyesmit... csak még nem jöttem rá hogyan lehet oda képet beszúrni...
Nem akarja esetleg valaki teleültetni a kertjét télálló kaktikkal (Opuntia humifusa, O. phaeacantha, O. fragilis, stb.)? Mert kigyomláltam, meg átültettem az enyémeket és persze letört róluk egy csomó dirib-darab... szóval ha valakinek esetleg kell, akkor szívesen küldök belőlük úgy egy-másfél kilónyit...
Hát megkérdezem már. Valamikor Debrecen környékén egy szikes réten láttam nyáron lila virágtengereket, olyan 30-40 talán 50cm magas is volt, és szerintem nem sóvirág. Kocsiból láttam, és sajnos nem volt lehetőség megállni. Azóta is furdalja az oldalamat.
Nem tudjátok, mi lehetett esetleg sóvirágon kívül? (vagy csak az lehetett?)
RE: 2011. - Leánykökörcsin (Pulsatilla grandis Wender.)
- Ahol semmi sem OFF... 29.07.2011. 10:28- Bognár Jn • | 120 Hozzászólás
Köszönöm mindkettőtöknek!
A témákat az élet - pontosabban a feltöltött képek és fórumtársak gondolatai hozzák. Ezért jó ebben a formában a Botanikai Fórum.
Bizonyos hátrányt jelenthet, hogy így rendszertelennek tűnő, csapongó jellegűek ezek a hozzászólásaim. Lehet, hogy érdemes lenne nyitni valami új topicot, vagy helyet találni valamelyik már meglévőben.
- Ahol semmi sem OFF... 29.07.2011. 10:47- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Nyugodtan lehet csapongani!
De egyébként meg valóban gondolkodom azon, hogy valahogy beüzemeljük a Fórum-Blog funkciót és akkor ott simán lehetne Napi érdekességet, vagy Nap fotója, stb. rovatokat csinálni... majd még kitaláljuk, hogy legyen, addig meg marad a csapongás...
(P:S.: ezt viszont mindjárt átrakom innét az OFFoldába, mert ez már nem az Év növényéhez tartozik... pff, úgy látom kicsit furán sikerült átrakni... )
- Ahol semmi sem OFF... 29.07.2011. 11:14- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
- Ahol semmi sem OFF... 29.07.2011. 11:23- Harka • | 2.868 Hozzászólás
Szerintem akár lehetne az is, hogy az ilyen hektikus aranyköpéseket (a teljes szövegkörnyezettel együtt) át lehetne rakni egy kölün topikba. Magyarán lenne egy topik, amibe csak utólag Pereszke berakod az ilyen érdekes, hasznos hozzászólást tartalmazó topikokat. Persze plussz munka neked, de ha nincs jobb megoldás, és ha mondjuk heti 1-2 ilyen érdekességgel számolunk, szerintem megoldható lenne. És a végén lenne a topik, ahol csak az ilyen érdekességeket lehet elolvasni, újra és újra...
- Ahol semmi sem OFF... 29.07.2011. 11:32- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Hm, hát ööö... szerintem ne dolgoztassuk szegény Pereszkét... ezért maradjon inkább az a verzió, hogy megpróbáljuk valahogy beüzemelni ezt a fránya blogot és akkor oda lehet mindenkinek mindenféle érdekességet írni, a Botany Photo of the Day mintájára... (ez már csak azért is jó lenne, mert komoly reklámértéke lenne, hiszen a keresők valamiért egyből kiadják a blogos bejegyzéseket...) és persze ettől függetlenül továbbra is szívesen látjuk a "csapongásokat" is...
- Ahol semmi sem OFF... 29.07.2011. 15:03- Lila Pereszke • | 18.416 Hozzászólás
Na, kicsit döcög, de máris működik: Botanikai Fórum Blog Máris kezdhet mindenki gondolkodni a kedvenc növényén és hogy mit fog írni róla...
(Khm, és pl. Brentit diszkréten emlékeztetném, hogy lentebb már beígért havi min. 1-2 bejegyzést... )
Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
Fórumszabályzat!!! Topik helye: FÓRUMSZABÁLYZAT - Lila Pereszke | 0 |
31.12.2010. 13:11 Írta: Lila Pereszke • Nézet: 5733 |
|
Fórum statisztikák
A fórumon 17414
topik
és
72913
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 446 Felhasználó (07.11.2024. 14:00). |