![]() |
|

A nemzetközi helyzet fokozódik!
Hm, nem tudom ki szokta még rajtam kívül olvasgatni a német társfórumot (Pflanzenbestimmung.de), de az ottani kollégák nagyon komoly kirándulók és mindenféle több napos fórumos túrákat is szoktak szervezni...
És - egyelőre még csak halvány ötletként - felmerült, hogy esetleg eljönnének Mo.-ra is, ha én "túravezetem" őket. Én ezt persze meg is ígértem, de mivel előbb-utóbb rendszerint mindenhol eltévedek és persze nem is ismerem az ország minden szegletét, ezért érdekelne, hogy ha esetleg tényleg sikerül megszervezniük egy magyarországi botanikai expedíciót, akkor esetleg vállalna-e még pár fórumos is túravezetést a kedvenc, jól ismert területein a botanikai fórumok nemzetközi együttműködésének elősegítése érdekében?

A pilisi len csak engedéllyel látogatható, mert fokozottan védett területen van (még szerencse), jelzett túristaút pedig nem vezet hozzá (ez sem baj:). Szerintem meg tudom szerezni az engedélyt a nemzeti parktól a Borbás-gerincre, ha konkretizálódik a dolog.
A vezetésükre nem vállalkozom, de nagyon szeretnék csatlakozni, ha valaki vezet. Angolul szívesen társalgok, németül csak értek, de nem nagyon beszélek.

Engem is érdekel, bár én egy kukkot nem beszélek németül, de táncsak tudnak angolul!
Egyébként ez lehetne az első BF-os össznépi kirándulás is egyben!
Amiben tudok, én is segítenék. (Pl.: az engedélyt nem a NP-tól kell megkérni hanem a Felügyelőségtől, de az lenne a legjobb, ha valakinek lenne ismerőes a NP-nál, és kibulizná hogy fű alatt megnézhessük a leniket!)
Ps:
(Aki azzal kívánna élcelődni, hogy a len nem fű alatt nő, hanem felette, kérem ne tegye)

Látok a neten egy eladó Iconographiát 20.000 Ft-ért, szerintetek megéri?
Budapest, 1975. Akadémiai Kiadó. 74 l., I-XL színes tábla /XXV és a XXVI. hiányzik/, 1-100fekete-fehér tábla, 101-576 fekete-fehér tábla. A 431-432-433 oldal szövegkiemelő filccel aláhúzgálva. Több oldal kijár a könyvből.
Kiadói egészvászon-kötésben, szakadt, sérült védőborítóval.

Magyarán szerinted nem irreális a 20e. Hümm-hümm.
Azt hiszem találtam egy másik példányt is 30e-ért, az lehet hogy jobb állapotú, vagy csak nagyzol az eladó: http://www.eladomakonyvem.hu/konyv/iconographia-florae-partis-austro-orientalis-europae-centralis-162601

Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
Fórumszabályzat!!! Topik helye: FÓRUMSZABÁLYZAT - Lila Pereszke | 0 |
31.12.2010. 13:11![]() Írta: Lila Pereszke • Nézet: 5795 |

![]() 0 Fórumtag és 72 Vendég online |
![]()
A fórumon 17468
topik
és
73162
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 813 Felhasználó (22.01.2025. 12:04). |