|
|
RE: OFFOLDA!!! :)
- Ahol semmi sem OFF... 02.07.2018. 10:33- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
Pár napig a Mecsekben voltunk és azt vettük észre, hogy némelyik bükk törzsén több tucat ilyen alien "mászik" felfelé! Én eddig még nem találkoztam velük, de egy nálam hozzáértőbb felvilágosított, hogy ezek az óriás énekeskabócák (Tibicina haematodes) levedlett bőrei...
- Ahol semmi sem OFF... 05.07.2018. 13:38- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
- Ahol semmi sem OFF... 05.07.2018. 13:39- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
RE: OFFOLDA!!! :) hazajáró GPS
- Ahol semmi sem OFF... 07.07.2018. 18:10- barkócza • | 2.015 Hozzászólás
Ma nagy szerencsém volt. Egy jó ideje nem találtam a GPS-emet és a fényképezőm tartalékakkuját. Föltúrtam a lakást, a kocsit, a munkahelyi fiókjaimat - semmi. Addig tudtam visszakövetni, hogy június 10-én Veszprém környékén berkenyéztem, és akkor még megvolt. Ma visszamentem, végigjártam az egész utat (mászással, bozóttal, mindennel), és a legutolsó berkenye alatt békésen ott pihent a GPS és a fényképező tartalékakkuja is. Lehet, hogy kettesben akartak maradni?
- Ahol semmi sem OFF... 07.07.2018. 19:03- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
- Ahol semmi sem OFF... 12.07.2018. 22:07- Csukoka • | 2.338 Hozzászólás
Én a terepfüzetet szoktam elhagyni, lehetőleg méteres fűben, ahová egy-két km-ről vissza kell menni. És közben már dörög az ég is. Azóta csak feltűnő színű füzetet viszek terepre. Vagy éppen nagy sárba, vízzel teli kátyúba ejteni, megcsúszás közben. És persze napszemüveget és tollat is, GPS-t még nem hagytam el (az a mobilomban van).
Csiga-biga gyerek ki...
- Ahol semmi sem OFF... 14.07.2018. 10:49- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
Biztosan többen találkoztak már ezzel a neten futó projekttel:
"Budapestiek, figyelem!
A fővárosban a közismert éti csigán/óriás éticsigán (Helix pomatia) kívül két betelepített faj, a fehérsávos éticsiga (Helix lucorum) és a cirádás éticsiga (Cornu aspersum) él. Szeretném felmérni, hogy a két invazív faj merre jutott már el. A fehérsávos éticsiga barna testű, és házában a csokoládébarna szín dominál, leggyakrabban egy központi fehér sávval. A cirádás éticsiga amolyan "cirmos" mintájú, és kisebb testű. Kérem, ha látjátok bármelyik fajt a három közül, írjatok a Facebookon, vagy a pallgergely2@gmail.com címre. A sok adatot beküldők társszerzők lesznek a készülő publikációban.
Az ország más területeiről származó adatok is jöhetnek, és nagyon örülnék bizonyító példányoknak vagy fotóknak!"
RE: Csiga-biga gyerek ki...
- Ahol semmi sem OFF... 14.07.2018. 10:54- Kemény Dió • | 5.579 Hozzászólás
RE: Csiga-biga gyerek ki ?
- Ahol semmi sem OFF... 14.07.2018. 11:00- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
Remek, de bizonyító fotót is kell küldeni, mert különben bárki mondhatja, hogy látott, azt közben nem is...
RE: Csiga-biga gyerek ki ?
- Ahol semmi sem OFF... 14.07.2018. 11:02- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
Amúgy a cukiságfaktor mellett nyilván abban is rejlik a projekt sikere, hogy ezek elég nagy, látványos és könnyen felismerhető fajoknak tűnnek, én is találkoztam már velük... pedig abszolút csiganalfabéta vagyok.
1. óriás éti
2. fehérsávos
3. cirádás
Nyári lett az őszi füzértekercs
- Ahol semmi sem OFF... 21.08.2018. 07:43- Mike • | 351 Hozzászólás
Az idén a Nyugat-Dunántúlon augusztus első hetében kinyílt a Spiranthes spiralis. Egy hónappal a szokásos virágzás előtt...
Részletesen a blogomban (link az adatlapomon) írtam róla. Máshol mi a helyzet?
Nyári lett az őszi füzértekercs
- Ahol semmi sem OFF... 21.08.2018. 14:12- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
Őrségi szalamandra
- Ahol semmi sem OFF... 02.11.2018. 11:46- Lila Pereszke • | 18.445 Hozzászólás
Nagyon szepen kerem segitsetek ! Van egy 7 eves szomoru fuzfam es tavaly mar de az iden foleg omlik ki belole valami fureszporhoz hasonlo - rengeteg por.A nyaron le holott az osszes levele - tudni szeretnem hogy meghalt ? ki kell vagjam ? Koszonom a segitseget - remelem valaszt kapok bar nem itteni tema de remelem a valaszt meg kapom mert nincs kit meg kerdezek a kozelben.
Biztos hogy valamilyen ízeltlábú rágja a fát. (lehet cincér, szarvasbogár, farontó darázs, stb) Sokféle ilyen jószág van ami a fákat belülről rágja. Ha a fa levele lehullott, akkor már nagy valószínűséggel elpusztult, nem valószínű, hogy újjáéledne. A fűzfa gyorsan nő, szóval remélem könnyen tudod majd pótolni. Ha idén száradt ki, akkor meg lehet próbálni esetleg egy ágát tavasszal levágni és esetleg gyökereztetni tavasszal. De ha ropogósra száradt, akkor új fát kell szerezni.
Nem tudom, hogy mennyire éles a "Milyen hazai növény" topikcsoport. Illik-e oda a magamfajta laikusnak közepesen biztos hozzászólást vagy még gyengébbet, tippet írni. Ha csak "tutibiztos"-t lehet, akkor többet nem írok. Ha lehet amolyan tudáspróbaként, akkor nagyjából mindig kérek vagy jó néven veszek megerősítést.
Hasonló topikok | Válaszok | Utolsó hozzászólás⁄Nézet |
Fórumszabályzat!!! Topik helye: FÓRUMSZABÁLYZAT - Lila Pereszke | 0 |
31.12.2010. 13:11 Írta: Lila Pereszke • Nézet: 5743 |
Wir brauchen Deine Hilfe!
|
Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir. Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren. Deine Spende hilft! Spendenziel: 150€
13%
|
Látogatók
0 Fórumtag és 438 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17425
topik
és
72955
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 489 Felhasználó ( 10 perce). |