Pulsatilla sp. (=Pulsatilla zimmermannii)

- Milyen hazai növény? 30.03.2015. 01:13
- xanthomelas | 123 Hozzászólás

A Dél-Bükk vagy Bükkalja területén ismert mind a fekete, mind a hegyi kökörcsin előfordulása. Fotózás céljából először tavaly kerestem fel ezt a vidéket, aztán tegnap is tettem egy nagyobb kört hogy a tavalyi anyagot bővítsem. A növények eléggé változékonyak, de nem tudom100%-osan még leírások alapján sem beazonosítani őket. Felteszem a fotózott csokrokat, légyszi segítsetek, szerintetek melyik nigricans, melyik montana.
Előre is köszi!

Csatolt képek:

Javítva: 02.04.2015. 08:11 | Fel!

RE: Pulsatilla sp.

- Milyen hazai növény? 30.03.2015. 06:59
- Papinho | 2.958 Hozzászólás

Szerintem zimmermannii-k (montana).

Évekkel ezelőtt én is nézegettem őket a Bükkalján, és engem is zavart, hogy a porzók hosszabbak mint ahogy azt az UMF írja, valamint lepel is sokszor visszahajlik. Azóta viszont többször láttam a fekete és a hegyi kökörcsineket azokon a helyeken, ahol csak magukban fordulnak és ez alapján a képeidet egyértelműen a hegyiek közé sorolom.

Fel!

RE: Pulsatilla sp.

- Milyen hazai növény? 30.03.2015. 20:45
- xanthomelas | 123 Hozzászólás

Köszi szépen!
Valaki segítene elforgatni a két fotómat a helyes irányba? Nem tudom miért fektette el a szerver.

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 111 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).