Tinóru alkatúnak néz ki. Gombát termőréteg ismerete nélkül nem lehet határozni. Tinóruk esetében pedig el kell vágni a gombát, hogy láthassuk, van - e színváltozás a húsban levegő hatására. Élőhely megjelölése (fatársulás) sem hátrány. Az íz és szagmintát már meg sem merem említeni :-) Erre a képre még nemzetségnevet sem merek tippelni (sajnos).
Köszönöm, hogy leírtad mire figyeljek, milyen információk kellenek az azonosításhoz. Úgy gondoltam, hogy ennek a gombának az alakja nagyon jellegzetes, hozzáértőnek ennyi is elég az azonosításhoz. Hát így jártam. Én a gombákat (úgy, mint a virágokat) csak fényképezem. Nem szedem ki, nem vágom ketté, hogy a termőréteget is, a belsejét is le tudjam fényképezni.
Értelek én, de a gomba határozás ilyen "gyilkos" műlaj. Természetesen vannak gombák, amelyeket meg lehet határozni műtét nélkül is, mert annyira egyediek, akár a disznófülgomba :-))))