- Milyen hazai növény?
10.07.2014. 11:41
-
cypraea
• | 766 Hozzászólás
Látjuk, látjuk, a többit már meg is válaszoltuk, de ez nem annyira egyszerű. Úgy tűnik, nincsen viscidiuma, azaz nem helleborine. Az epichil hegyes, visszahajló, a mesochil viszont nem nagyon szűk. Talán ez is inkább a peitzii-rokonság, ha már ott fordul elő, vagy valami átmeneti forma. Emlékeztet a greuterire is, a kocsány is hosszú, de ennek biztos hazai adata nincsen. Talán érdemes volna a képet elküldeni Molnár V. Attilának.
- Milyen hazai növény?
10.07.2014. 12:34
-
kispistike
• | 290 Hozzászólás
A közeli virágképek nem a legjobbak, de szerintem ezekből már hiányzik a pollinium, szóval kellett legyen működő viscidium is. A nagy termet, a levelek mérete és alakja stb. alapján nekem ez helleborine.
- Milyen hazai növény?
10.07.2014. 13:05
-
cypraea
• | 766 Hozzászólás
Hát nem tudom. Nekem inkább elmorzsolódottnak tűnik a pollinium, semmint hiányzik. A habitusképek felső virágain is inkább úgy tűnik. Az ivaroszlop is inkább muelleri-szerű.
- Milyen hazai növény?
11.07.2014. 19:01
-
Rubescens
• | 350 Hozzászólás
Nem direkt készítek fotó-feladványokat határozásra, akármennyire is ennek ellenkezője látszik :) Ezekből kettő volt, egymástól 30 cm-re, a kéktúra útvonala mentén. Még két képem van, hasonlóan kevés információval.
- Milyen hazai növény?
13.07.2014. 18:14
-
kispistike
• | 290 Hozzászólás
Az első példány alapján nem gondoltam volna, de a második már jobban hasonlít arra. Ott jó a levélállás is, a kocsányok megfelelően hosszúak, de ez az a faj, amit nem igazán látok, szóval csak a legtipikusabb példányokra merek mondani valamit. Ha nem voethii, akkor a helleborine nevű szemetesládába még mindig be lehet rakni...