Ő is védett ? (=Scabiosa canescens)

- Milyen hazai növény? 16.10.2013. 14:19
- variedit | 240 Hozzászólás

Azon a helyen találtam rá, ahol egy évvel korábban leltem a másik két egyedre .... de azok sajnos eltűntek ..

Fél órára van a hely, Székesfehérvár belvárosától, ahonnan ...nem sajnáltunk autóba ugrani sokszor csak azért, ..hogy a nap különböző szakában .. a két azóta megtalált újabb viruló növénykét.... lefotózhassam ... Végigjártuk a hegyeket...alaposan ...de több egyed nincs belőlük ...Az egyik növényke végre jó állapotban van, több , talán 8 - 9 bimbót is nevel... Védett helyen, ahová az éhes birkanyáj nem tudott beférkőzni ezidáig .., és a többi rongáló hatás ( hegyi motorosok...stb.) sem érhettek .. Nagy öröm volt rátalálni, szeretném megosztani Veletek !! .. és egyben természetesen megerősítéseteket is kérni ... Scabiosa canescens lenne ?

Habitus képet nem tettem fel róla, mert a szélben csak elmozdultakat sikerült készítenem sorra, ....de úgy érzem ebben az esetben nem nagy probléma ..

Csatolt képek:

Javítva: 16.10.2013. 20:24 | Fel!

RE: Ő is védett ? ...ördögien szép virágú ..

- Milyen hazai növény? 16.10.2013. 18:00
- retek | 2.168 Hozzászólás

Igen, az.

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 292 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).