- Milyen hazai növény?
28.03.2013. 19:09
-
Jaurinum
• | 1.690 Hozzászólás
Leginkább Viola hirta, mert a levelek elég nyúlánkak, nem kerekeded lemezűek. A tőkocsányos fajok közül alföldi száraz ligetekbek, akácosokban ez a leggyakoribb faj.
- Milyen hazai növény?
28.03.2013. 19:18
-
Harka
• | 2.868 Hozzászólás
Köszi! Több képem erről az egyedről nincsen, de a nap során fényképeztem több fajt is a homokon, nyarasban, fenyvesben. Azokat én leginkább V. suavis-nek határoztam, és ennél is arra gondoltam. A hirtának nem hogy egy színű lenne a virága? Ezen mintha a virágszirmok töve fehéres lenne.
- Milyen hazai növény?
28.03.2013. 19:26
-
Jaurinum
• | 1.690 Hozzászólás
Nincs nálam határozó most, de ha jól emlékszem, a suavis egy üde (liget)erdei faj, megjelenésben pedig az odorata-hoz áll legközelebb (levélalak, virágok).
- Milyen hazai növény?
30.03.2013. 00:05
-
lepenyhal
• | 2.481 Hozzászólás
Szerintem is leginkább hirta. A "párta egyszínű"-bélyeget pedig félrevezetőnek tartom, valószínűleg a sarkantyú és a párta többi részének egyező színére utal, nem a párta torkára, ami talán minden ibolyafajnál lehet világosabb, mint kívül, és nem hiszem, hogy a határozásban van jelentősége.
- Milyen hazai növény?
17.04.2013. 13:52
-
Harka
• | 2.868 Hozzászólás
Nofene, csakhogy visszatértél!
Ezt a Violát azért raktam fel ilyen könnyelműen, mert tőle 50 méterre határozgattam egy nyeszlett egyedet, és gondoltam hátha ez is ugyanaz... Persze ettől a helyezet egy cseppet sem jobb.... marad Viola sp.