- Milyen hazai növény?
12.04.2011. 19:04
-
Harka
• | 2.868 Hozzászólás
Szerintem nem az. Annak megnyúltabbak a levelei, és a virágai is inkább egyszínűek. Ha van még esetleg másik képed a fajról, vagy akár ezt teljes méretben fel tudnád tenni, akkor talán lehetne biztosabbat mondani! Éljenek az ibolyák!
- Milyen hazai növény?
13.04.2011. 10:36
-
lepenyhal
• | 2.481 Hozzászólás
Szerintem nem olyan rossz V. hirta-nak. A levelek főleg később nyúlnak meg, illetve kicsit már most is látszik, hogy hegyesebbek. A virágszínnel (ami szerintem elég változékony) mi a baj?
- Milyen hazai növény?
13.04.2011. 10:54
-
Harka
• | 2.868 Hozzászólás
Én hiszek nektek, több V. hirta-t lattatok mint én, de amit én láttam, annak egyszínű volt a virága, mindenféle fehéres torok nélkül. De ezt nem csak az általam talált egyed mutatja, hanem pár netes kép is, és az ÚMF is írja: "a párta halványlila, egyszínű".
- Milyen hazai növény?
13.04.2011. 11:03
-
Lila Pereszke
• | 18.568 Hozzászólás
No, akkor mit szóltok mondjuk egy Viola suavis-hoz? Az is lehet kicsit bundás... a virágszín is jobban passzol... és az előlevélpár nem látszik a képen, tehát biztos valahol lent van...
- Milyen hazai növény?
13.04.2011. 22:34
-
Csukoka
• | 2.349 Hozzászólás
Viola suavis a határozó szerint nyugaton és a Tiszántúlon fordul elő, a fotó azonban a Pilisben készült. Persze ettől még megjelenhet másutt is ez a ritka Viola.
- Milyen hazai növény?
13.04.2011. 22:52
-
Csukoka
• | 2.349 Hozzászólás
Nem botanikai fotózás céljából jártam arra, éppen csak sikerült néhány kép, közben elszaladt előre a csapat. Meg kellene néznem a memóriakártyán, nem mindent másoltam még be a gépre. Egy biztos, nekem is feltűnt a torok világos színe, ezért fotóztam le. Ha találok másik képet, felteszem.