a növényt E. × moorei-nek vélem, egyfajta figyelemfelhívásnak tettem fel a képet (meg a galériában úgysem volt)
nekem annyival több információm van róla, hogy élőben is láttam, így állíthatom, hogy a hüvely fogai kezdetben megvannak, de aztán hamar lehullanak (azaz nem ramosissimum), a szárak egy jelentős része pedig áttelel
de a szárak viszonylag világos zöldek, (ahogy írtam) csak egy részük telel át, a hüvelyen pedig határozottan csak egy sötét csík (s nem kettő, az alján és tetején) van
amire meg fel akartam hívni a figyelmet, az a "moorei" alakok hatalmas változatossága (érdemes megnézni akár egy állományban, mire képesek), ahol egyes alakok (mint ez is), nem olvassák el rendesen a rájuk vonatkozó szakirodalmat
az ÚMF annyi újítást hoz, hogy már beteszi a kulcsba a moorei-t (mert eddig csak odaküldték a kulcs végére, megjegyzésben, hogy ki-ki gondoljon róla, amit akar), de hát a kulcs szerzője is csak menti a bőrét ennek a változatos növénynek a jellemzésekor olyan szakmaiatlan bejegyzésekkel, hogy "általában ilyen, általában olyan"