- Milyen hazai növény?
16.12.2011. 09:49
-
Papinho
• | 2.958 Hozzászólás
Nem nagyon emlékszem mikromolekuláris bigyókra, valószínűleg az valamelyik másik fórumtársunk hozzászólásában lehetett. De szépen látszanak a kihegyezett szálkák, a levél színe világos zöld és hosszúkás, alapjánál a legszélesebb, ezenkívül a carthusianának a habitusa pont ilyen. Szóval nem nagyon lehet más. Természetesen ha tévedtem volna, akkor rövidesen úgyis lecsapnak rám.
- Milyen hazai növény?
16.12.2011. 11:16
-
brentakurdvium
• | 3.526 Hozzászólás
Szerintem én voltam a "mikromolekuláris". Olvastam valahol, hogy eléggé vigyázni kell a Dryopteris dilatata vs. expansa esetén a bélyegekkel, és valószínűleg sok hazai adatukat felül kellene vizsgálni. Az igazán megbízható elkülönítés ugyanis a spórák mikroszkopikus vizsgálatán alapszik. De ez a D. carthusianát úgysem érinti.
- Milyen hazai növény?
16.12.2011. 15:02
-
orsoly
• | 1.074 Hozzászólás
Tényleg, elnézést, rosszul emlékeztem, dilatata-expansa tépelődés volt, viszont Papinhonál A mikromolekuláris bigyó csak amolyan sarkított (ön)irónia akart lenni, de ezek szerint beletrafáltam. Van itt majdnem olyan is - másik két fajnál.
- Milyen hazai növény?
16.12.2011. 20:04
-
brentakurdvium
• | 3.526 Hozzászólás
Sajnos nem emlékszem, hol olvastam, de szerintem megtalálnám a cikket. Most nem otthon vagyok, de jövő héten, ha nem felejtem el, megkeresem. Úgy rémlik, valami hiteles forrás volt, nem a Dörmögő Dömötör...