Elég pocsék kép, de most csak ezt találtam... és Bosni újabb Salix-át elnézve úgy gondoltam S.O.S. azonnal szükség van egy újabb feladványra, mielőtt összeomlik a fórum ezen részlege...
(Majd holnap esetleg lefotózom rendesen, ha addig véletlenül nem fejti meg senki... )
Hát igen, nekem minden növény tetszik, úh. elvből nem nagyon gyomlálok, szóval simán lehet Alliaria petiolata.
Na, akkor még jobbra fent a kis inváziós fa magoncot kell megfejteni, meg lent a szürkés leveleket és az avarréteget és utána talán rátérhetünk végre a főtémára is...
Nos, itt vannak a beígért mai képek a főtémához! Úh. most már annyit lehet tudni, hogy:
- a növény nálam van a kertben és nem gyomlálok körülötte... - a növény örökzöld... - tök gyapjas a szára, levélnyele, levélfonáka, csak idővel kopaszodik... - szúrós...
Amúgy itthon egyelőre kertekben is extrém ritka, csak véletlenül került hozzám...
(P.S.: ha valaki esetleg emiatt nem tudna nyugodtan aludni: az 1. képen a szürkék elkorcsosult tulipánok (egykori Tulipa 'Queen of Night'), az avar pedig a közelben álló bazinagy Populus alba terméke... )