Ezt a növényt Aloe veraként adták el nekem egy üzletben úgy 6 éve. De gyanítom, hogy nem az. Akkor mi lehet? Talán Agavé? Teljesen tanácstalan vagyok:( Köszönöm, ha valaki megmondja mi ez.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!!!!!! 6 éves rejtélyt oldottál meg:) A Striata egyébként ugyanúgy használható gyógynövényként, mint az A. Vera, vagy pedig teljesen hatástalan, esetleg mérgező? Kutattam a neten, de nem említettek se gyógyhatást, se mérgezőséget róla.
Az Aloe striata nem gyógynövény. Gyógynövényként az Aloe ferox és az Aloe barbadensis fajokat használják elsősorban magas antrakinon tartalmuk miatt.
A kozmetikai iparban és a biotáplálkozásban használt Aloe vera gélt elsősorban az Aloe barbadensisből nyerik. A leveleket levágják. mossák, a vastag epidermiszt eltávolítják. Ezután többnyire hideg préseléssel nyerik ki az acetilált mannóz és egyéb cukrokból álló poliszacharid gélt. Ez a készítmény antrakinonokat nem tartalmaz.
Még szerencse, hogy nem mérgező, ugyanis többször ettem a levél belsejében található gélből és a bőrömre is kentem. Akkor már értem, hogy miért nem használt soha...
A leveled második felében elírtak nagyon megleptek. Mindenhol az aloe verát istenítik, a többi fajtáról még csak nem is hallottam. Akkor ezek szerint nem is a vera hatásos, hanem a ferox és barbadensis? De akkor miért nem azokat árulják?
Köszönöm, most már értem :) Már csak annyi van hátra, hogy beszerezzek egy igazi aloe verát. Ha már itt tartunk, használja közületek valaki friss formában? Tapasztaltatok bármilyen gyógyhatást?