Pilisszentlászló környéke

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 23.06.2011. 13:55
- mobe | 1.181 Hozzászólás

Pilisszentlászlóhoz közel az egyik kedvenc utamat jártam végig. A fák között kellemes volt az idő, és ami a fényképezés szempontjából fontos, szellő sem rezdült. Így a lombok alatt, árnyékos helyen is meg tudtam csinálni, amit akartam. (Olyan is volt, fogy fél másodperceket exponáltam, pl. a tisztesfűnél.)

Nyílik a földiszeder, valószínűleg több alfaja is, némelyiknek egészen fehér volt a virága. A bársonyos kakukkszegfű szépen virít. Több meglepetés is ért, most találkoztam először a sárga gyűszűvirággal, az erdei tisztesfűvel és teljes izgalomba jöttem, amikor egy ritkás részen messziről megláttam a turbánliliomot. Naná, hogy nem számított a hónaljig érő magas növényzet, megközelítettem.
( Míg kint voltam, többször leápoltam magam kullancsriasztóval, a világos ingemen mégis megláttam egy dögöt mászni a mellemen. Haza szerencsére nem hoztam egyet sem.)
A terebélyes harangvirágról a szélcsend ellenére sem volt egyszerű közelit készítenem, őkelme a vékony szárán így is imbolygott.
Ha elfogadható idő lesz, vissza kell mennem pár nap múlva, hogy kiderítsem, milyen liliomféle(?) készülődik ebből, a legvégén fényképezett bimbóból.

Na, csak összekeveredtek a képek, nézzétek el nekem, hogy nem töltögetem újra!

Csatolt képek:

Javítva: 23.06.2011. 14:11 | Fel!

RE: Pilisszentlászló környéke

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 23.06.2011. 14:58
- mespilus | 485 Hozzászólás

Szerintem Hemerocallis fluva lesz! szépek a képeid!

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 76 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).