- Milyen hazai növény?
28.08.2023. 10:48
-
barkócza
• | 2.015 Hozzászólás
Ez S. degenii. Budán nem sok helyen található, a Budai Arborétumban, a Késmárki utcában, és a Műegyetem MM-MG épülete mellett a Bertalan Lajos utcában.
- Milyen hazai növény?
28.08.2023. 21:36
-
Csukoka
• | 2.348 Hozzászólás
Van még néhány berkenye Szentendrén is, de öregek és betegek. A Római sánc utca elején. Azt hiszem, a hatvanas vagy hetvenes években ültették őket, egy időben a budaiakkal. A Ménesi útra felvezető Molnár C.Pál lejtőn (régen Balogh lejtő) is van néhány birsre oltott berkenye.
- Milyen hazai növény?
29.08.2023. 08:08
-
csormolya021
• | 802 Hozzászólás
Nagyon köszönöm, megpróbálom megkeresni. Tegnap elmenem a Bertalan utcába, de nem találtam meg a berkenyét. Elmulasztottam megnézni, hogy melyik az MM épület (pedig annak idején itt végeztem...). Pont az utca végéig nem mentem el, de nem adom fel, újra próbálom. A régi Balogh lejtőn hol vannak ezek a fák, melyik részén?
- Milyen hazai növény?
29.08.2023. 21:02
-
Csukoka
• | 2.348 Hozzászólás
Amennyiben érdekel, a szentendreieket meg tudom mutatni, csak egyeztessünk időpontot. Valamikor ott dolgoztam a kertészetin. Az egyetem vállalta, hogy ezekkel a birsre oltott Sorbus-okkal disziti a környezetét, de a megmaradtakat elvitték Szentendrére.
- Milyen hazai növény?
30.08.2023. 14:18
-
csormolya021
• | 802 Hozzászólás
Nagyon kedves vagy és szívesen is mennék, de sajnos Anyukámat gondozom és nagyon nehezen tudok csak elszabadulni mellőle Viszont itt lakunk a Gellért-hegyen, úgyhogy a Molnár C. Pál lejtőn majd megkeresem a fákat. Nem kertben vannak, ugye?
- Milyen hazai növény?
30.08.2023. 21:26
-
Csukoka
• | 2.348 Hozzászólás
Mindegyik útsorfaként lett ültetve. Szentendrén és a Gellérthegyen is. De az egyetem Soroksári Botanikus Kertjében is sok idősebb példány él. Sajnos ezt a helyzetet én is megéltem, de a munkahelyemtől semmi megértést nem kaptam, csak az, hogy lógni akarok! Fél évig otthon voltam, ápoltam és még három évig élt utána.
- Milyen hazai növény?
31.08.2023. 10:46
-
csormolya021
• | 802 Hozzászólás
Köszönöm, meg fogom keresni őket Szerencsémre az én munkahelyemen rendesek és sokat tudok itthonról is dolgozni. Viszont már több, mint 5 éve nyomom...