Poloskaszagú, vagy agár

- Botanikai tudakozó 29.06.2021. 22:02
- Pádár Imre | 127 Hozzászólás

Két éve a Tétényi fennsík területén poloskaszagú kosbort mutattak nekem. Csak azon a pár tíz négyzetméteres területen voltak, és más kosbor-félét akkor nem találtunk azon a helyen. Idén újra meglátogattam (május elején) ezt a helyet és legnagyobb meglepődésemre agárkosborokat találtam ugyanezen a helyen és még a tágabb környezetében is. Poloskaszagút egyet sem. Azt tudom, hogy a kosbor-féléknél a lappangás gyakori jelenség, de hogy ez ilyen őrségváltás - szerűen történjen, arra nem számítottam. Tapasztalt ilyet már más is, vagy ez természetes jelenség, csak nekem új?

Fel!

RE: Poloskaszagú, vagy agár

- Botanikai tudakozó 30.06.2021. 10:58
- Pacsirtafű | 537 Hozzászólás

Arra ráadásul sömörös is van. Az irodalom szerint az agár kosbornak pont akkor kellett nyílnia, amikor ott jártál, a másik kettőnek meg kb. most.

Javítva: 30.06.2021. 10:58 | Fel!

RE: Poloskaszagú, vagy agár

- Botanikai tudakozó 30.06.2021. 22:14
- Pádár Imre | 127 Hozzászólás

A sömörös is virágzott, csak a fennsík másik területén (lehet, hogy az a tavaszi változat volt, most meg a nyári virágzik). Azért sajnálom, hogy poloskaszagút nem találtam - lehet, hogy a hideg tavasz miatt késett...

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 88 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).