Vértesi Natúrpark

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 20.05.2011. 20:16
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Sajnos csak egy nagyon rövid körülnézésre volt időnk ma Csákváron a Vértesi Natúrpark (http://www.vertesinaturpark.hu/index.php?vn=oldal&id=9) egy részén, de azért megnéztük a szürke jószágokat, meg a nem rég elkészült madármegfigyelő helyet is.
Magát a madárleső építményt elfelejtettem lefotózni, de a kilátásról azért készült pár kép... Egyébként a Dohányos-háztól kb. 2 km-nyire van a madárles és nagyon érdemes lesétálni megnézni, mert pl. remek sásokat is lehet fotózni közben annak aki ügyes (tehát nem nekem...)

Ha pedig valakit még a sások és a madarak sem kápráztattak el és valami még izgalmasabbra vágyik, az esetleg megpróbálkozhat bemászni a villanypásztoron és megsimizheti a bivalyokat is...

Csatolt képek:

Javítva: 20.05.2011. 20:17 | Fel!

RE: Vértesi Natúrpark

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 20.05.2011. 22:15
- barkócza | 2.015 Hozzászólás

Úgy érted, hogy ott voltatok a Kánaánban, és se Orchis laxiflora, se Iris spuria?

Fel!

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 21.05.2011. 00:02

Na igen, már vártam a szemrehányásokat, amiért orchi nélkül jöttem vissza...

De sajnos ez nem növényezős kirándulás volt, úh. tényleg csak lefutottunk az úton a madárlesig meg vissza és arrafelé nem botlottunk orchideákba, csak sásokba... nősziromból is csak a mocsárik virágoztak...

Javítva: 21.05.2011. 00:02 | Fel!

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 21.05.2011. 08:12

Ha a Dohányosháztól jössz vissza Csákvár felé (a madárles felé), akkor az út bal oldala ilyenkor lila kell, hogy legyen a mocsári kosbortól, talán láttad is. Ugyanitt elszórtan van néhány I. spuria is (a sok nem ott nő). Az úttól jobbra a szürkék, bíbicek pedig mindenütt.

Javítva: 21.05.2011. 08:13 | Fel!

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 21.05.2011. 09:54

Hm, na várjál, az igaz, hogy én sajnos nem nagyon ismerem a területet (most voltam másodszor... De majd még biztos megyek! ) De az a madárles, amit mi néztünk az a 8. képen látható út végén van... azt a képet a lesből a Dohányos-ház felé visszanézve fotóztam! Tehát az út végig a patak mellett megy, ú.h. azon az oldalon nem lehetett átmenni, csak átúszni lehetett volna, de azt sem nagyon volt érdemes, lévén a bivalyok is ott legelésztek (az út első részén, amikor a Dohányos-háztól elindultunk), utána meg a növényzettől alig-alig lehetett átlátni a túlpartra. A másik oldalon meg egy darabig mezőgazdasági területek voltak, utána már tök szép gyepek is, de azokon az egyetlen lila a mezei zsálya volt (meg volt pár fehérlő osztrák is...)

Javítva: 21.05.2011. 10:00 | Fel!

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 21.05.2011. 22:24

Persze, van még egy madárles. Én akkor a másikra gondoltam, ami a nagy murvás úthoz van közel, a kubikgödröknél. Lehet, hogy kéne szervezni jövő hét közben egy munka utáni telekocsit.

Fel!

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 24.05.2011. 15:51

Sajna én mostanában biztos nem érek rá visszamenni, de azért majd valamikor tényleg tarthatnál egy idegenvezetést a környéken! Legkésőbb az őszi berkenyeszezonban...

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 211 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).