|
|
Vértesi Natúrpark
- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 20.05.2011. 20:16- Lila Pereszke • | 18.410 Hozzászólás
Sajnos csak egy nagyon rövid körülnézésre volt időnk ma Csákváron a Vértesi Natúrpark (http://www.vertesinaturpark.hu/index.php?vn=oldal&id=9) egy részén, de azért megnéztük a szürke jószágokat, meg a nem rég elkészült madármegfigyelő helyet is.
Magát a madárleső építményt elfelejtettem lefotózni, de a kilátásról azért készült pár kép... Egyébként a Dohányos-háztól kb. 2 km-nyire van a madárles és nagyon érdemes lesétálni megnézni, mert pl. remek sásokat is lehet fotózni közben annak aki ügyes (tehát nem nekem...)
Ha pedig valakit még a sások és a madarak sem kápráztattak el és valami még izgalmasabbra vágyik, az esetleg megpróbálkozhat bemászni a villanypásztoron és megsimizheti a bivalyokat is...
RE: Vértesi Natúrpark
- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 21.05.2011. 00:02- Lila Pereszke • | 18.410 Hozzászólás
- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 21.05.2011. 09:54- Lila Pereszke • | 18.410 Hozzászólás
Hm, na várjál, az igaz, hogy én sajnos nem nagyon ismerem a területet (most voltam másodszor... De majd még biztos megyek! ) De az a madárles, amit mi néztünk az a 8. képen látható út végén van... azt a képet a lesből a Dohányos-ház felé visszanézve fotóztam! Tehát az út végig a patak mellett megy, ú.h. azon az oldalon nem lehetett átmenni, csak átúszni lehetett volna, de azt sem nagyon volt érdemes, lévén a bivalyok is ott legelésztek (az út első részén, amikor a Dohányos-háztól elindultunk), utána meg a növényzettől alig-alig lehetett átlátni a túlpartra. A másik oldalon meg egy darabig mezőgazdasági területek voltak, utána már tök szép gyepek is, de azokon az egyetlen lila a mezei zsálya volt (meg volt pár fehérlő osztrák is...)
- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 24.05.2011. 15:51- Lila Pereszke • | 18.410 Hozzászólás
Látogatók
0 Fórumtag és 165 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17405
topik
és
72897
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 446 Felhasználó (Ma 14:00). |