Milyen páfrány? (=Pteridium aquilinum)

- Milyen hazai növény? 24.09.2020. 19:26
- lapaj43 | 119 Hozzászólás

Nyugat Mecsek. Sajnos közelebbről nem tudtam fényképezni. (Mellig érő csalán és rövid nadrág). Azért elég jellegzetesnek látszik. Köszönöm a segítséget!

Javítva: 25.09.2020. 08:17 | Fel!

RE: Milyen páfrány?

- Milyen hazai növény? 24.09.2020. 20:07
- bosna sarajevo | 5.090 Hozzászólás

világért sem akarlak megbántani, de megkérdezem: olyan nem vetődött fel benned, hogy egy növényes könyvet megnézz (kiváló, könnyen kezelhető, lapozható képeskönyvek is vannak), vagy pl. ezen a honlapon a képgalériában körülnézz?

mert itt sokan szívesen segítenek a határozásban, különösen ott, ahol ez indokolt (nehezen felismerhető fajoknál pl.), de jónéhány olyan fajt is betettél már, amihez még csak felszínesen hasonló sincsen, fél perc alatt megtalálnád őket egy határozókönyvben - és ebből még tanulnál is biztosan

Fel!

- Milyen hazai növény? 24.09.2020. 20:12

Köszönöm!

Fel!

- Milyen hazai növény? 24.09.2020. 22:56

Kedves bosna sarajevo!
Nem vagyok megbántva, de mentségem van. Az elküldött 27 topikból 3-nak nem néztem utána,mert sejtésem sem volt,hogy hol, és hogyan keressem. A többi 24-nek utánanéztem az UMF ábrákban és a Képgalériában (nem fél percet). 3 estben az utánanézéssel sem jutottam a közelébe. 21 esetben úgy gondoltam, hogy megtaláltam, de bizonytalan voltam. Ebből 10-et határoztam meg helyesen, 11-et nem. Ezen kívül kb 250 növényt azonosítottam, amivel nem loptam a drága idejüket.
Egyébként 77 éves elmúltam, és soha a botanikának a közelében sem voltam, ezért vagyok sokszor bizonytalan. 2 éve járom a természetet és fényképezek a saját szórakoztatásomra. Alapjában véve nem sorscsapás,ha a fotómhoz nincs odaírva, hogy mi az, vagy ha nem az ami. Sok sikert a munkájukhoz.
Tisztelettel lapaj43

Fel!

- Milyen hazai növény? 24.09.2020. 23:08
- Kemény Dió | 5.579 Hozzászólás

Pteridium aquilinum, valóban összetéveszthetetlen.

Fel!

- Milyen hazai növény? 24.09.2020. 23:13
- bosna sarajevo | 5.090 Hozzászólás

kedves lapaj43,

sajnálom, ha megbántottam volna (némi megbántottság azért érezhető a soraiból)

ezen az oldalon nagyon sokféle ember írt vagy ír ma is, de nehéz a sorok mögött az egyéniséget is látni

valahol azt feltételezem, hogy bárki, aki ide kérdéssel fordul, fejlődni, többet megismerni akar, s néha (talán keresetlen szavakkal?) adtam már "jó tanácsokat", aminek pl. része a saját küzdelem is a növényekkel, azok azonosításával, határozási sikerekkel (vagy kudarcokkal)

azt hiszem, arra nem utaltam sehol (és mások sem, akik itt a határozásban segítenek), hogy "drága lenne az időnk" ilyenekre - bár sokat írtam ezen az oldalon, nem vagyok ennek a csoportnak semmiféle hivatalos képviselője - saját szórakozásomra írogatok, ha pedig nincs kedvem írni, akkor néha hónapokig nem teszem

szóval, vettem az adást, és remélem, nem vettem el egy félreérthető bejegyzéssel a kedvét a növényekkel való foglalkozástól, meg ennek a honlapnak a látogatásától (ha egyes emberekre meg is lehet sértődni, a növényekre semmiképp) - további jó fotózást!

Fel!

- Milyen hazai növény? 24.09.2020. 23:13
- Csukoka | 2.338 Hozzászólás

Hát nekem nem hivatalos, csak amatőr botanikusként volt közöm hozzá, bár csak a "segédszemélyzethez" tartoztam. Fotózok is, majdnem 70 éves vagyok. Tiszteletre méltó törekvés és gratulálok hozzá, hogy megpróbálja meghatározni a növényeket.

Fel!

- Milyen hazai növény? 25.09.2020. 08:30
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Ehh, ugyanmár... néha előkerül ez a kérdés (főleg, amikor egyes diákok a fórumozó tanáraikkal akarják megoldatni a házi feladatukat), de igazándiból amíg valaki milyennövényeket kérdez a Milyen növény? részlegen, addig semmi gond sincs!

Üdv.:
"A hivatolos képviselő és személy(zet)."

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 379 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 489 Felhasználó ( 24 perce).