Ócsa, láperdő

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 08.05.2011. 16:24
- mobe | 1.181 Hozzászólás

Pénteken, május 6-án kellemes idő kínálkozott kimenekülni a városból. Túlságosan éles volt ugyan a fény, de legalább majdnem szélcsend volt, a szél a növények makrofotózását igencsak megnehezíti. Ócsa mellé, a Selyemrét felé vezető tanösvény melletti láperdőbe mentem, és nem csalódtam. Ilyenkor sajnálom, hogy nem ismerem a madarakat, fantasztikus koncert fogadott. (Sajnos a szúnyogok is erőteljesen működtek már.)

Az erdő szélén sűrűn nőtt a mocsári sás.

Beljebb szépen sárgállott már a mocsári nőszirom.

A fehér zászpa is szépen növöget, úgy 70 cm-es lehet.

Minden évben fényképezem valahol a fekete nadálytőt, most sem tudtam csak úgy elmenni mellettük.

Az út mellett most kezd virágozni a kányabangita.

Az erdőből kiérve, bal oldalt szántás, jobbra nedves rét. Itt találkoztam a szeplőlapuval.

Visszafelé, bent a láperdő vízzel borított részén megláttam, és megpróbáltam megközelíteni a kiterjedt mocsári békaliliom mezőket. Arra nem voltam felkészülve, hogy térdig vízben gázoljak, így egy kidőlt fa ágain egyensúlyozva - így is a vízbeesést kockáztatva - tudtam csak valamennyire közelebb menni. (Még április elején találkoztam itt valakivel, aki derékig érő halászcsizmában gugolt a vízben, és úgy fényképezte a gólyahírt. Akkor csendben megmosolyogtam, most viszont megértettem, és egy kicsit irigyeltem is a felszerelését.)

Csatolt képek:

Javítva: 08.05.2011. 16:41 | Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 213 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).