Jó, de ez nem olyan szántó... ez itt van a vadon szélén, a sziklagyepes hegy alatt, pár méterre még tarka kosbor is van a közeli kertekben! Ellenben D. giganteus még ültetve sem láttam, nemhogy elvadulva. De tényleg kábé így néz ki...
P.S.: Látott már valaki valahol kivadulva vagy kertben D. giganteus-t?
- Fotó-feladványok
21.06.2019. 17:17
-
bosna sarajevo
• | 5.102 Hozzászólás
csupáncsak azt akartam mondani, hogy akárhogyis, ez egy fiatal parlag, ahol nem kellene giganteiformisnak fellépni, és ráadásul a növény eléggé úgy néz ki, mint a giganteus
elég hasonló környezetben van egy előfordulása a fajnak a Nyugat-Dunántúlon, valószínűleg korábbi termesztés, ültetés maradványaként, de ott spontán is terjedget
- Fotó-feladványok
23.06.2019. 11:07
-
bosna sarajevo
• | 5.102 Hozzászólás
a nagy szegfűtől balra lent van egy valami, amire a Scorzonera-t írtam, ami könnyen lehet, hogy nem az, viszont nem is Tragopogon dubium - mi az? esetleg T. oreintalis?
a másik, a nagy sárga virágú, amire P. recta-t tippeltem - nem az?
Podospermum canum-ból sok volt a környéken, elképzelhető, hogy ez is az. P. recta nem rémlik, hogy lett volna, de a képen tényleg nagyobbnak tűnik, mint a másik pimpó (ami tuti P. argentea volt), úh. elképzelhető.
P.S.: Cenaturea stoebe van még itt-ott, ill. elöl balra a kis nyeszlett fehér virágú fészkesek nagy valószínűséggel nem margaréták, hanem nyomi Anthemis austriaca virágok (azokból is rengeteg volt)