akár igaza is lehet!
abban nem, hogy nincs kifejlett tömlő ilyenkor - van, ráadásul az ilyen fertőzések és terméketlen füzérkék ezeknél a fajoknál elég gyakoriak
a pelyva lehet ilyen a caryophyllea esetében is, bár tényleg inkább emlékeztet az ericetorum-ra, és mindkét fajnak lehet rövid hüvelyű, vagy hüvelytelen az alsó füzérke murvája (de a caryophyllea-nál gyakrabban van hüvely)
amiért mégis az utóbbira voksoltam, az a növény habitusa, de ez a képeken félreérthető
a caryophyllea-nak tarackos telepei vannak, akár több tíz cm hosszúak, az ericetorum viszont rövid, tömött gyűrűket alkot (mint pl. a montana) - nekem úgy tűnik a képeken, hogy tarackos a növény
illetve az ericetorum tövei sűrűn elhalt korábbi levelektől üstökösek, persze a képeken ez nem látszik
visszatérve a kérdéshez, ezekből a fotókból nem egyértelmű, én is túllőttem a célon azzal, hogy rávágtam a caryophyllea-t
az ericetorum nagyon ritka, kevés hiteles hazai adata van, a caryophyllea gyakori, nagyon változatos
menj vissza, nézd meg (esetleg fotózd meg) az elmondottak alapján, és akkor tisztázható