Pilisben, a Nagy-Kevély felé

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 25.03.2011. 12:00
- mobe | 1.181 Hozzászólás

Egy megszokott tekergő utamra indultam Pilisborosjenőről a végre tavasziasra forduló időben. Pár lépésre a Teve-szikláktól töményen mellbevágott a digitális barbárság újabb megnyilvánulása.
A sziklák felső permén virágszőnyeg: a hegyi ternye sárgállik. A tölgyesben már itt is nyílik az illatos és a fehér ibolya. Egy kisebb tisztáson a lilás régi tőlevelek között már megindult az új hajtás, vajon mi lehet ez? A bársonyos tüdőfű bimbós és nyíló változatban is megjelent.
Feljebb, a dolomit sziklák között a Nagy-kevélyi kőfülke mellett a morzsalékos meredélyen, majd később a felette, a sziklák hasadékában is nyújtózik a fény felé a közönséges dercevirág. Vállaltam némi kockázatot, amikor vállamon a fotóstáskával, kezemben az állvánnyal a kőfülke mellett felmásztam a sziklák tetejére, de megérte. Az erdő ugyan kopasz még, de azért szép innen a kilátás. Itt fenn találtam még kövér daravirágot is.
Jó kis séta volt, csak azokat a monitorokat tudnám feledni.
(A feltöltés után látom, hogy a képek sorrendjét a xobor jól összekeverte.)

Csatolt képek:

Javítva: 25.03.2011. 12:30 | Fel!

RE: Pilisben, a Nagy-Kevély felé

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 30.03.2011. 15:57
- Jaurinum | 1.656 Hozzászólás

A növekedésnek indult lilás növény sajnos az aranyvessző (Solidago gigantea vagy S. canadensis).

Fel!

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 30.03.2011. 16:37
- mobe | 1.181 Hozzászólás

Köszönöm!

Fel!

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 31.03.2011. 11:35
- barkócza | 2.015 Hozzászólás

Akkor nem keveri össze a sorrendet, ha a képeket utólag, "szerkesztés" során töltöd föl. Megteheted, hogy kitörlöd őket, és újra feltöltöd, akkor tartja a sorrendet.

Fel!

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 31.03.2011. 14:22
- barkócza | 2.015 Hozzászólás

Az útszéli digitalizmus, sajnos, az ún. szinesfémgyűjtőknek köszönhető. A kapcsolóüzemű tápegységek elterjedésével egyre kevesebb a réz a készülékekben, a képcsövek eltérítőtekercse tartalmaz még egyedül számottevő mennyiséget. Ahogy látod, szét vannak verve a dobozok, és a képcsövek végéről hiányzik az eltérítőtekercs. A maradékot meg kilökik a természetben.

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 206 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).