Délután 2-3 órára kimentem a napra megnézni, hogy mik virágoznak a taposott, nyírt, kutyapisis gyepen a lakótelep körül. Volt mit fotózni!
Veronikák (4 faj) mindenfele, tömeges a tyúkhúr (Stellaria media) és a piros árvacsalán (Lamium purpureum), meg persze a százszorszép (Bellis perennis), sok a pitypang (Taraxacum officinale agg.), meg a pásztortáska (Capsella bursa-pastoris), de virágzik a bürök gémorr (Erodium cicutarium), a ködvirág (Erophyla verna), az erdei és a fehér ibolya (Viola reichenbachiana, V. alba) és a vetési tyúktaréj (Gagea villosa) is. Továbbá volt egy tő napraforgó kutyatej (Euphorbia helioscopia), és virágzik már a kerek repkény (Glechoma hederacea) is, barkát bontott egy fűzfaj, és a többi, stb.....
A legjobb faj egyértelműen azonban a sárga apácavirág (Nonea lutea)! Persze csak kerti szökevény..., de mikor megláttam azt se tudtam mi az, csak hogy valami jóság a Boraginaceae-ből. Jipí! Ja és a folytonos autózúgás mellett azért halványan meghallottam egy krúg hangot, úgyhogy már csak meg kellett keresni az égen, jó magasan a V betűt! 22 daru szállt K/ÉK irányba!