mi a neve e novenynek ? (=Veratrum sp.)

- Milyen dísznövény? 13.06.2017. 10:18
- szep edina | 202 Hozzászólás

Kerem szepen megmondani mi a neve e novenynek ? egy baratnom hozta nekem a Bucsecsi hegysegbol Romaniabol mert tudja hogy szeretem az ujdonsagi novenyeket picit utkozben latszik hogy elhervadt de el ultetem maris es S.O.S -T KEREK !!! lehet nem ide tartozik de nagyon el vagyok szomorodva mert van 4 szep koris novendek fam es ime meg tamadtak a hangyak kb.2 hete mikor eszre vetem hogy be csvarodot a levele le vagtam de most mig elutaztam Pestre mire haza jotem 4 napja mar nagyon csunya lett ismet.Kerem szepen ha lehetseges segitsenek abban hogy mit tehetek ? van aki azt mondja meszeljem be a fa szarat kb.egy meter magasagban a talajtol, van aki azt tanacsolja ( mar a szomszedaim kozul ) hogy csipjem le az egesz veget dahat akkor ez igy jo lesz ? nem fog megalni a fa novese ? Kerem nagyon szepen segitsenek egy valasszal ! Koszonom szepen !!!

Csatolt képek:

Javítva: 14.06.2017. 21:52 | Fel!

RE: mi a neve e novenynek ?

- Milyen dísznövény? 13.06.2017. 13:09
- Veszt | 100 Hozzászólás

A kőriseket felszívódó, tartam hatású rovarölővel kellene lepermetezni (actara és rokonai).
A kapott növény valószínűleg fekete zászpa (Veratrum nigrum) ami ezen a klímán hamarosan el fog pusztulni. Magas hegyvidéki növény.

Fel!

- Milyen dísznövény? 13.06.2017. 13:31
- barkócza | 2.015 Hozzászólás

A nagyon hűvös és esős, hideg Magasvértes azért dugig van fekete zászpával, úgyhogy azért túl fog élni.

Fel!

- Milyen dísznövény? 13.06.2017. 16:35
- brentakurdvium | 3.508 Hozzászólás

Miért nem lehet fehér zászpa?

Fel!

- Milyen dísznövény? 13.06.2017. 23:35
- Veszt | 100 Hozzászólás

A fehér zászpa levélfonáka pelyhesen szőrös.
.

Fel!

- Milyen dísznövény? 14.06.2017. 21:51
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

(Hát, a fehér zászpa fonáka, ill. a levél széle valóban többé-kevésbé pelyhes, de szerintem ezt gyakran élőben is csak nagyítóval lehet észrevenni... úh. én sem vennék rá mérget egy pixeles kép alapján, hogy ez valóban tök kopasz... )

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 253 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).