Csipkeharaszt

- Botanikai tudakozó 05.07.2015. 01:42
- suzanne | 11 Hozzászólás

Azt szeretném megkérdezni, hogy mérgező-e a virágboltokban kapható csipkeharaszt.

Békás terráriumba szeretném beültetni. A békák logikusan nem ennének belőle, sőt, nem is másznának rá (talajlakó jószágokról van szó), de az nyilván előfordulna, hogy hozzáérnek. Tehát az lenne a lényeg, hogy érintésre mérgező-e a növény.

Köszönöm szépen a segítséget.

Fel!

RE: Csipkeharaszt

- Botanikai tudakozó 05.07.2015. 21:04
- Lila Pereszke | 18.437 Hozzászólás

Hát, ezt talán inkább valami békás fórumon kellene megkérdezni...

Egyébként én még nem hallottam mérgező csipkeharasztról, főleg nem érintésre mérgező vércsipkeharasztról...

Fel!

- Botanikai tudakozó 06.07.2015. 02:52
- suzanne | 11 Hozzászólás

Ott kezdtem, de a békászok szerint ilyesmit, hogy mi mérgező, a növényészek tudnak :)
gyakorlati tapasztalata a témában nincs senkinek, és kicsit félek attól, hogy pont az én állományom legyen a kísérleti nyúl (béka)

Általában Schefflera, bromélia, tillandsia (ez utóbbiak "lógatós" elrendezésben) vonalon mozognak a békákhoz betett növények, de ez egy viszonylag kicsi terrárium, és lógatós növényt sem tudok berakni (fenn nyílik). Gondoltam, ha esetleg köztudottan mérgező a csipkeharaszt, akkor nem is gondolkodom rajta.

Mindenesetre köszönöm szépen a választ.

Fel!

- Botanikai tudakozó 06.07.2015. 12:48
- Lila Pereszke | 18.437 Hozzászólás

Hát, ha a köztudottan mérgező Schefflera-t bírják, akkor egy ártalmatlan csipkeharaszttól szerintem nem lehet bajuk...

Javítva: 06.07.2015. 12:48 | Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
0%

Látogatók
0 Fórumtag és 171 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17424 topik és 72941 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).