Felnyurgulók

- Botanikai tudakozó 20.04.2015. 22:25
- Gurgolya | 596 Hozzászólás

Tegnap szerencsém volt egy olyan bodzaszagú ujjaskosborhoz, ami a virágzó példány mellett maga mellett tartotta a tavalyi kóróját is. Majd rövid idő múlva egy másik helyen ugyanez egy sápadt kosborral! Ami azonnal feltűnt, hogy mennyivel magasabbak a kórók a virágzó egyedeknél. Van abban valami szabályosság - akár a kosborféléknél, akár a növényeknél általában - hogy a növény termésesen sokkal magasabb, mint virágzó állapotban?

Csatolt képek:
Fel!

RE: Felnyurgulók

- Botanikai tudakozó 23.04.2015. 09:30
- esetlegesen | 59 Hozzászólás

Ezt én is megfigyeltem pl. a Dactylorhiza majalis-nál, termésérés közben még jócskán meg tudnak nyúlni.
Megkérdezhetem hol készültek a képek?

Fel!

RE: Felnyurgulók

- Botanikai tudakozó 23.04.2015. 11:17
- Lila Pereszke | 18.437 Hozzászólás

Tavaly több eső volt és lehet hogy eleve magasabbak voltak... De viccen kívül, sok növénynél előfordul, hogy a virágzati szár, vagy a virágkocsányok még a termésérésig megnyúlnak,, hogy a magvak minél optimálisabb terjedési feltételek közé kerüljenek. Orchiknál nyilván egy magasabb kóróról messzebbre viszi a szél a porszerű apró magvakat...

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
0%

Látogatók
0 Fórumtag és 295 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17424 topik és 72941 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).