Újabb őrült mutáns!!! (=Merulius sp.)

- Milyen gomba? 28.10.2014. 15:10
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Ma délelőtt találtam ezt a gombának látszó lényt... egy felhagyott gyümölcsös melletti gyomos, kaszált füves részén nőtt. Gőzöm sincs mi lehet, de azon a helyen szegfűgombán és büdös csiperkén kívül mást még soha nem láttam, ezért hajlok afelé, hogy esetleg talán egy nagyon-nagyon mutáns szegfűgomba lehet?!

A telep elég nagy, kb. 15-20 cm átmérőjű volt; furán körkörösen nőtt, a fűszálakat szépen körülölelve; elég szívós-szálas, gumiszerű volt az egész (mint a szegfűgomba tönkje), alig tudtam egy kis darabot lecsípni megnézni; lemeze nem volt, csak kicsit ráncos volt alul; jó illata volt, engem szegfűgombára emlékeztetett...

Csatolt képek:

Javítva: 03.11.2014. 13:14 | Fel!

RE: Újabb őrült mutáns!!!

- Milyen gomba? 01.11.2014. 12:33
- disznófülgomba | 1.238 Hozzászólás

Szerintem nem mutáns, inkább egy fiatal Merulius faj, annak az állaga szívós, gumiszerű, éppen csak az élőhely nem a megszokott.
Sajnos csak egyet ismerek a Merulius tremellosust, de az fadarabon növöget.
Mint ez : http://www.miskolcigombasz.hu/fajlista/i...List&kindId=433
Esetleg valami fadarab nem volt a gombák alatt?
Rengeteg faj van ebből a gombából, de a könyveimben csak erről az egyről van info.
A napokban csináltam felvételt a Merulius tremellosus termőrétegéről, akár, mint a te utolsó képeden lévő.

Csatolt képek:

Javítva: 01.11.2014. 12:50 | Fel!

RE: Újabb őrült mutáns!!!

- Milyen gomba? 01.11.2014. 13:38
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Nahát, mik vannak... köszi! Ahogy az első képen is látszik, tuskó az nem volt, de esetleg mélyen talajban lehetnek az egykori gyümölcsfákból még maradványok...

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 147 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).