Úgy tűnik, kitört az uborkaszezon és mindenki a strandon lógatja a lábát. Aki teheti, jöjjön Skandináviába, mert itt hetek óta kánikula van, döglenek a nyírfák, és kellemes a víz a tengerben és a tavakban is. :)
Aki mégis erre jár, annak itt van némi töprengeni való. Esetleg a bal oldali kis zöld vackokat is meg lehet tippelni a főtéma mellett...
Az Alismát már nézegettem, de messze van, talán később.... A képen egy jóval gyakoribb és elég jellegzetes faj van (könnyen dumálok, miután már láttam).
Az Isoetes jó tipp, és a lelőhely alapján lehetne is (sőt, azt sem tudom kizárni, hogy tényleg az), de a közelben lévő nagyobb telep kifejlett növény alapján másnak gondolom.
Már készen van róla a bombasztikus blogbejegyzés, csak heteket késik, mert senki nem hajlandó megfejteni. :)
Amúgy most egyhetes növénybegyűjtő szabin vagyok Papinho kollégával, aki felugrott látogatóba. Úgyhogy nemsokára hasonló feladványok tömege várható. :) / Ha senki sem fejti meg, azért remélem, legalább érdekesek lesznek. /
Hát jó, akkor próbálok a napokban termést fotózni. De azután már nem fogadok el több kifogást. :)
Amúgy bosna teljesen jó helyen próbálkozott. Ha kicsit utánakotorászik valaki, hogy milyen tőlevélrózsás fajok nőnek az Isoetesek által is kedvelt tápanyagszegény északi tavakban, akkor hamar meglesz a megoldás. Három faj jön szóba, ebből kettő van a képen.