Azt aaaaaaa! Nagyon pompázatos kis tömlős gombicsekek! (Ilyenekre fáj az én fogam) Írtad, hogy sötét volt, gondolom emiatt a színek sem igazán jöttek ki. Az biztos hogy egy Lachnum (Dasyscyphus) faj, mert hogy szőrös. Sok ilyen fehér prémes, sárga közepű faj van, csak mikroszkóppal tudnánk biztosat mondani. Gratulálok és irigykedem (egy picit! :-)
Köszi! Hát, sok baja van a képeknek, de a szín az speciel szerintem nem lett annyira rossz, tényleg kicsit ilyen szürkések voltak, a közepük meg sárga... (meg volt köztük valami fekete is...)
(Hm, szerintem ha tudnád, hogy mennyit csúsztunk-másztunk a sárban-ködben a meredek lejtőkön, akkor nem biztos hogy irigykednél... )
Szia LP! Egy francia tömlősgombás fórumon találkoztam a gombáddal. Bár ezeket a kis tömlősgombákat mindig mikroszkóppal kell határozni, de ez a gomba elég karakteresnek tűnik most már a makroszkópos határozáshoz is, a sárga termőréteggel és a nagy darabon kirakott "hajával". Proliferodiscus pulveraceus lenne a megoldás.
Köszi, tényleg nagyon hasonlít hozzá! (Majd legközelebb hozok neked mintát mindenből... meg Solorinának mohákat... szóval viszek még egy hátizsákot magammal! )