káposzta (=Shinnersia rivularis)

- Fotó-feladványok 12.11.2013. 23:02
- brentakurdvium | 3.508 Hozzászólás

Az elapadt fejtőkedv ellenére itt egy zöldség.

(Én is inkább a képeimet rendezgetem...)

Csatolt képek:
6.jpg

Javítva: 13.11.2013. 23:05 | Fel!

RE: káposzta

- Fotó-feladványok 13.11.2013. 21:31
- bosna sarajevo | 5.090 Hozzászólás

csak hogy tudd, hogy még élek: Shinnersia, Hévízi-csatorna

Fel!

- Fotó-feladványok 13.11.2013. 21:37

Természetesen Shinnersia rivularis.

A helyszín is stimmel, de elvileg egy díszhalkereskedésben is készülhetett volna, ha jól tudom.

Csatolt képek:
Shinnersia rivularis 1.jpg
Fel!

- Fotó-feladványok 13.11.2013. 22:32

Nem tudom, mennyire érdemes a galériát felduzzasztani, de ha már van Gymnocoronis spilanthoides és Rotala rotundifolia, akkor lehet, hogy elférne benne ez meg a Bacopa monnieri is. Ahogy a főnökség gondolja.

Fel!

- Fotó-feladványok 13.11.2013. 23:12
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Hm, hát igen, ezen filóztunk már egyszer, hogy mi legyen vadulgatós jószágokkal... de szerintem elférnek ezek is a Mo. flórája galériában!

Főleg, hogy a külhonis-díszgazos galériával belátható időn belül úgysem nagyon fogunk tudni mit kezdeni... meg ha már pl. a Magnolia is benne van a honi flórásban, akkor ez is simán bekerülhet. Célszerű lenne viszont lassan elkezdeni megcsinálni (majd igyekszem nekikezdeni...) a korábban tervezett ikonos jelölgetést, hogy pl. A - adventív, H - honos, stb., nehogy valakit félrevezessünk és azt gondolja, hogy ezek mind honos fajok, amiket abban a galériában talál...

Fel!

- Fotó-feladványok 14.11.2013. 08:54
- bosna sarajevo | 5.090 Hozzászólás

A Shinnersia kilométer-hosszan borítja a Hévízi-csatornát, azon már régen túl van, hogy amolyan "vadulgatós" legyen

a melegebb vizekben kivaduló jószágok listája sosem lesz lezárva - elég egy f.szkalap akvarista, aki újabb gazokat rak oda ki

ilyen növény a Bacopa is, ami pár éve került elő a Rotala-tömegben

Fel!

- Fotó-feladványok 14.11.2013. 10:31
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Hát ezzel a "vadulgatóssal" inkább csak a témakörre gondoltam... mert úgy rémlik legutóbb a Gaillardia kapcsán merült fel, meg talán már a Pyracantha-nál is, stb. De szerintem azok is jöhetnének a galériába... úh. majd meg is csinálom a bővítgetést, addig meg lehet javasolni új fajokat az OFFOLDÁBAN!

Fel!

Hasonló topikok Válaszok Utolsó hozzászólás⁄Nézet
Ausztria, aggófü (=Tephroseris crispa)
Topik helye: Milyen külhoni növény? - Kemény Dió
3 29.06.2019. 09:32goto
Írta: Lila Pereszke • Nézet: 340
"R"
Topik helye: Latin fajnevek gyűjteménye - Lila Pereszke
0 23.11.2014. 12:47goto
Írta: Lila Pereszke • Nézet: 414

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 453 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 502 Felhasználó (Ma 11:16).