Élen álló kalapú !

- GOMBÁK 18.10.2013. 00:02
- variedit | 240 Hozzászólás

Szeretném a segítségeteket kérni, ...a számomra.. különös gomba elemzését.
Egy lépésnyiről .. azt gondoltam még, hogy sérült, és ezért áll így . Megérintettem óvatosan, de semmi sérülés sem érte, el sem lehet mozdítani az érintéssel, olyan szilárdan áll , mint a cövek ... a kalapja élén "..
A hely : a Velencei - hegység, hegyoldal..

Csatolt képek:

Javítva: 16.04.2014. 20:29 | Fel!

RE: Élen álló kalapú !

- GOMBÁK 18.10.2013. 11:16
- disznófülgomba | 1.238 Hozzászólás

Valószínű, hogy a tönk nem tudta felnyomni a teljes kalapot, valami megakadályozta ebben (győkérzet, stb.), ezért deformálódott el a gomba. Valami tönkféle biztos volt a földben, ami nem látszik a fotódon, s te sem jártál utána. De nem is baj, legalább élve maradt Élőhelye alapján el tudom képzelni, hogy egy amúgy is rövid tönkű gomba lehetett pl. az ördögszekér laska , de olyan torz, hogy inkább semmit nem mondanék rá.

Fel!

RE: Élen álló kalapú !

- GOMBÁK 18.10.2013. 11:25
- variedit | 240 Hozzászólás

Értem, ..nem akartam kitörni, de azt észrevettem, hogy vannak még apró növendékek a töve mellett közvetlenül...
Még az is érdekes volt a számomra, hogy a lemezei ....az eddigi megfigyeléseim alapján, eltérnek az eddig megfigyelt számos lemezes gombáétól, mert olyan vastagok és erősek, hogy érintésre is duzzadt kemény a tapintásuk, nem sérülékenyek, nem hajlanak el kicsit sem, nagyon erős felületűek ..ami szokatlan a számomra..
Köszönöm szépen a segítséget!

Még szeretném hozzátenni, hogy nem volt látható tönk a felszínen a gomba közelében, a föld alatt lehetett csak valami befolyásoló tényező, mert ebből a szempontból a felszínen, csak a füves ősgyep " vette körül, ezért volt érdekes a számomra is..

Javítva: 18.10.2013. 11:32 | Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 202 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).