- Milyen dísznövény?
13.10.2013. 20:13
-
makbalu (gelöscht)
Sziasztok! Nagymamám kertjében van egy fa, melynek nem tudom a nevét, és ezt szeretném kideríteni. Nem túl gyakori faj - legalább is én nem sok példánnyal találkoztam eddig.
Egy kis ismertető róla: - jellegzetes sárga-barna csíkos a törzse, - levele tojásdad (?) alakú, - a levél és a levélnyél is érdes (mint a tehén nyelve - nem tudom máshoz hasonlítani), - barkavirágzata van (sárgás-zöldes színű - olyan mint a kukac), - nagymamám kertjében szinte kiírthatatlan, rengeteg sarjat hoz, - elég gyors növekedésű fa. Elnézést a helyenként kevésbé szakszerű megfogalmazásért, de nem vagyok szakértője a témának.
Szerintem ez egy papíreper fiú... (Broussonetia papyrifera porzós példány) A fiatal egyedeknek ilyen szép csíkos néha a kérge és ha "kukacvirágzata" van, akkor nyilván porzós példány. (A termősnek gömbölyű a virágzata és piros gombóc termései is vannak.)
(Hát ööö... én tehenekkel még eddig nem bonyolódtam közeli kapcsolatba, úh. fogalmam sincs milyen nyelvük van, de a papíreperfának elég jellegzetesen finoman fehéresen szőrös a levele és a hajtása is és amennyire látszik a képeken, ennek is olyan.)