Milyen fa lehet ez? (=Broussonetia papyrifera)

- Milyen dísznövény? 13.10.2013. 20:13
- makbalu (gelöscht)

Sziasztok!
Nagymamám kertjében van egy fa, melynek nem tudom a nevét, és ezt szeretném kideríteni. Nem túl gyakori faj - legalább is én nem sok példánnyal találkoztam eddig.

Egy kis ismertető róla:
- jellegzetes sárga-barna csíkos a törzse,
- levele tojásdad (?) alakú,
- a levél és a levélnyél is érdes (mint a tehén nyelve - nem tudom máshoz hasonlítani),
- barkavirágzata van (sárgás-zöldes színű - olyan mint a kukac),
- nagymamám kertjében szinte kiírthatatlan, rengeteg sarjat hoz,
- elég gyors növekedésű fa.
Elnézést a helyenként kevésbé szakszerű megfogalmazásért, de nem vagyok szakértője a témának.

Segítségeteket előre is köszönöm!
Balázs

Javítva: 13.10.2013. 21:59 | Fel!

RE: Milyen fa lehet ez?

- Milyen dísznövény? 13.10.2013. 21:29
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Szerintem ez egy papíreper fiú... (Broussonetia papyrifera porzós példány) A fiatal egyedeknek ilyen szép csíkos néha a kérge és ha "kukacvirágzata" van, akkor nyilván porzós példány. (A termősnek gömbölyű a virágzata és piros gombóc termései is vannak.)

(Hát ööö... én tehenekkel még eddig nem bonyolódtam közeli kapcsolatba, úh. fogalmam sincs milyen nyelvük van, de a papíreperfának elég jellegzetesen finoman fehéresen szőrös a levele és a hajtása is és amennyire látszik a képeken, ennek is olyan.)

Javítva: 13.10.2013. 22:00 | Fel!

RE: Milyen fa lehet ez?

- Milyen dísznövény? 14.10.2013. 16:37
- makbalu (gelöscht)

Köszönöm a segítséget! :)

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 294 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 489 Felhasználó (Ma 06:40).