Vadkörte kérdőjellel... (=Pyrus sp.)

- Milyen hazai növény? 06.10.2013. 12:17
- variedit | 240 Hozzászólás

A hely jól ismert általatok is .. A legmagasabb ponton lévő vadkörtefa a Pákozdi Ingóköveknél.. Lefotóztam , mert szeretném megtudni , hogyan lehet , hogy egyaránt van : fogazott szélű levele is, és nem fogazott szélű ... kerek formájú, és szív alakú levele is egyszerre ..ugyanannak a fának..
Olyat már láttam, ezen a területen, egy hozzánk közelebb eső vadkörte fánál, hogy az északi oldalán lévő levelei finoman molyhosak, míg a déli oldalán nem molyhosak a levelek,... de egy fának ennyi formájú levelét, még nem láttam ..
Laikusként nem várok, mélyreható segítséget a megértésében, inkább érdekességként tettem fel , de lehet, hogy Számotokra ..ez egy már megszokott jelenség ..

Csatolt képek:

Javítva: 06.10.2013. 22:30 | Fel!

RE: Vadkörte kérdőjellel.../ Velencei-hg. Ingókövek ..

- Milyen hazai növény? 06.10.2013. 18:39
- Csukoka | 2.338 Hozzászólás

A fotók alapján ebben az esetben is hibridről lehet szó. A Pyrus pyraster és a nemes körte (Pyrus communis), de akár az alanyként használt Pyrus nivalis subsp. orientalis is érdekelt lehet ebben az esetben. Mivel ott is szőlőket műveltek a filoxéra-vész előtt, minden elképzelhető.

Fel!

RE: Vadkörte kérdőjellel.../ Velencei-hg. Ingókövek ..

- Milyen hazai növény? 06.10.2013. 22:17
- variedit | 240 Hozzászólás

Értem, és köszönöm szépen !

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 288 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 489 Felhasználó (Ma 06:40).