Dianthus dilemma (=Dianthus pontederae)

- Milyen hazai növény? 24.07.2013. 15:53
- angilady | 46 Hozzászólás

Van, aki magyar szegfűnek tartja, van, aki tartós szegfűnek. Szerintetek milyen növény ez? Olyan gyönyörű

Csatolt képek:

Javítva: 24.07.2013. 22:16 | Fel!

RE: Dianthus dilemma

- Milyen hazai növény? 24.07.2013. 16:55
- Rubescens | 350 Hozzászólás

Az első képen jól, a negyedik képen pedig gyengén, de látszik, hogy a csészefogak meglehetősen hegyesek, ami a tartós szegfűre egyáltalán nem (Dianthus diutinus), de a magyar szegfűre annál inkább illik (Dianthus pontederae). Továbbá a szirom lemeze az első képen láthatóan kissé szőrmös, ami szintén nem szokása a tartós szegfűnek, de a magyar szegfűnek igen. Egyébként tényleg nagyon szép kis virág, ezért fáj, hogy a róla készült képek 96 %-a nem adja vissza a gyönyörű (nekem kissé fluoreszkálónak tűnő) színét. Sokat próbálkoztam a fotózásával, de arra jutottam, hogy az én gépemmel sem lehet eléggé visszaadni a valóságot... Talán még ez a legjobb, amit csatoltam, de ezen is kellett egy kicsit dolgozni utólag.

Csatolt képek:
Fel!

- Milyen hazai növény? 24.07.2013. 17:02
- angilady | 46 Hozzászólás

A valóságban pont olyan a színe, mint a képeimen, nem annyira sötét vörös, mint amit te csatoltál. De azért köszi! :)

Fel!

- Milyen hazai növény? 24.07.2013. 17:22
- Rubescens | 350 Hozzászólás

Ezeket még májusban fotóztam, lehet, hogy a mostani tűző napon gyengébb színnel készülnek Meg hát a szín nem mindig erős jellemző (preparatív szerves kémikusok jobb, ha figyelembe sem veszik, hogy az anyaguk színtelen vagy fekete, tapasztalatból beszélhetek...) és még a látásunk is egyénre jellemző. Mivel a legtöbb kép a magyar szegfűről éppen olyan színű, mint a tieid, ezért kezdek kissé gyanakodni, hogy velem lehet valami baj...
Vagy a képernyőmmel

Javítva: 24.07.2013. 17:23 | Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 160 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).